Ford Fiesta 1.25 16V Centennial (2003)
Uitvoering | Fiesta 1.25 16V Centennial |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Niets bijzonders te melden
We hebben de auto nu 2 maanden, van familie overgenomen. Er zijn in het verleden diverse problemen mee geweest, merendeels onder garantie opgelost.
Hij heeft het afgelopen jaar vrijwel het gehele jaar stilgestaan. Dat is gelukkig niet te merken.
Het is geen erg vlotte auto. Maar ja, meekomen met het overige verkeer kan je met elke auto nietwaar?
Ik ben geen grote aanhanger van Ford. Ik ben benieuwd hoe deze het de komende jaren gaat doen.
Even een verslag na 3 jaar rijden
Lekker autootje hoor. Doet het altijd. Schakelt uitmuntend. Motor pakt bij lage toeren prima op, geen protest bedoel ik, maar dan zit er helemaal geen fut meer in.
Nog geen roest te bekennen, maar het lakwerk krijgt steeds van die zwarte puntjes (vaker wassen?) en in allerlei randjes en gleufjes, daar heeft dit karretje er erg veel van, groeien allerlei soorten mos. Vaker wassen dus, begrijp ik nu.
We hebben maar één extra uitgave gehad. Vorig jaar brak een veer. Toen maar gelijk beide voorveren laten vervangen. Kosten ongeveer €350 (2 veren en 2 uur werk). We rijden maar zo'n 6000 km per jaar en daar hoef je geen dure auto voor aan te schaffen. We houden hem dus voorlopig nog.
Probleemloos autootje.
We rijden er niet zo veel kilometers in, maar dat wel met plezier. Het enige dat er is voorgevallen is een gebroken voorveer, een paar jaar geleden. Misschien stond dat al in een vorig review. Verder hebben we er nooit narigheid mee gehad.