Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium X (2014)
| Uitvoering | Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium X |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 13 km |
| KM-stand laatst | 1.589 km |
compleet en confortabel
nadat ik met mijn vorige auto (Fiat panda 0.9 Twinair 85)met aanhoudende motorproblemen bleef zitten was het niet Fiat Nederland maar de dealer die uiteindelijk met een oplossing kwam.
de panda met hoge afschrijving eruit en een nieuwe Ford Fiesta met een hoge korting ervoor terug.
zo gezegd zo gedaan maandag 11-08-14 de deal beklonken en 4 dagen later de nieuwe Fiesta Titanium x 1.0 Ecoboost met technologie pakket in ontvangst mogen nemen.
met de teller op 1589 kilometer kan ik inmidels al wel wat zeggen over het confort en het gebruik van de auto
tot op heden ben ik verbaasd over hoe soepel de 3 cilinder motor loopt en de stilte in de auto toch allemaal weer wat meer als de Fiat!
de teller staat nu inmiddels op 1980km te weinig dus om over betrouwbaarheid wat zinnigs te kunnen zeggen maar dit zal natuurlijk in de toekomst volgen.
Update 14-02-2015 kilometerslange 6423 kilometer.
Inmiddels heb ik redelijk wat kilometers met de fiesta achter de rug,
De auto voldoet prima en overtreft de verwachtingen op diverse gebieden.
Om te beginnen met de motor en aandrijflijn:
De motor is een prettig stukje techniek dat al vanaf 1400 / 1500 toeren pit genoeg heeft om op gang te blijven het is dus niet nodig om ver door te halen schakelen kan al rond de 2000 toeren hiermee kom je prima mee met het normale verkeer.
Versnellingsbak:
Deze beschikt over lange gangen dit maakt dus dat de auto vrijwel altijd laag in de toeren blijft en zuinig rijden dus erg makkelijk is ook is het daardoor lekker stil in de auto verzetten gaan lekker makkelijk op een na de achteruit versnelling is niet gesynchroniseerd en moet nog wel eens met ontkoppelen en opnieuw koppelen een handje geholpen worden tot op heden is dit me opgevallen maar niet storend.
Onderstel:
Het onderstel verbaast me nog wel het meest je merkt gewoon dat hier aan de nodige aandacht is gespendeerd de fiesta gaat prima door de bocht en alle tot nu toe gereden wegdekken en weersomstandigheden gaan goed auto voelt altijd goed aan en geeft voldoenden feedback op in het stuur.
Wat maakt deze fiesta titanium met x pack prettig:
1.0 ecoboost motor 100pk en een hoog koppel ( aanrader )
Voorruit verwarming ( echt een aanrader )
Navigatiesysteem
De ambient verlichting is s'avonds erg mooi en nuttig
De spiegels met led verlichting zijn prettige die verlichten de grond rondom de auto bij in en uitstappen in het donker
De radio werkt prettig en heeft een goed geluid
Spraak commando's werken prima
Stoelen zitten prima en houden je goed op je plek
Cruise control werkt snel en prettig
Werking boordcomputer
Regensensor is niet te zenuwachtig
Geluidsisolatie
Wat is minder prettig of valt op:
Achterruit verwarming werkt langzaam
Achteruit versnelling moet soms opnieuw door ontkoppelen en weer koppelen
De volgende update zal zijn na een aantal duizend volgende kilometers
15-03-2015 kilometerstand 7267
Dit weekeind de winterbanden van de auto afgehaald en weer het originele lichtmetaal terug gemonteerd een flink verschil in rolweerstand is direct merkbaar.
Auto bevalt nog steeds prima en rijdt zowel binnendoor als op de snelweg heerlijk.
Dagelijkse route naar mijn werk is door de polder en over een dijk schakelen doe ik hier rond de 2000rpm daardoor kom je meteen terug op 1500 rpm en dan uiteindelijk in zijn 5 met 1600rpm lekker zuinig rond de 2.8 / 3.0 ltr 100km door rijden.
Op de snelweg houd ik er toch van om wat door te rijden en dan gaat de cruisecontrol meestal op 140 kmh op de teller dit resulteert in een gebruik van rond de 5.8 / 6.6 ltr 100km een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden en het overige verkeer.
Extra +punten die de afgelopen tijd zijn opgevallen :
Door wat wegwerkzaamheden is de functie hillstart er een die de laatste tijd wel fijn is niet dat ik zelf de hellingproef niet beheers maar het valt gewoon op dat dit in de praktijk gewoon een fijne optie is.
Lastig in te schakelen achteruitversnelling gaat inmiddels ook wat soepeler
Regensensor werkt zeer prettig makkelijk zelf wat gevoeliger of juist minder gevoelig te zetten dit voorkomt zenuwachtige ruitenwisser actie.
Start stop, in mijn vorige auto niets als problemen mee maar hier werkt het prima.
Wel schakel ik het uit bij na een snelle rit om schade aan de turbo te voorkomen ook als de motor nog niet op temperatuur is gekomen staat de start stop functie bij mij uit.
Extra dingen die opvallen:
Auto is door de vorm soms lastiger recht te parkeren dit is vooral in het begin wennen maar went snel.
Klapperende achter ophanging met passagiers in de auto.
Dit ie vooral merkbaar bij korte bobbeltjes die niet eens extreem diep zijn.
Hiervoor heb ik volgende week een afspraak om met 2 monteurs achterin de auto te gaan proefrijden.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Ford Fiesta 1.0 Style Essential 2016 NAP TREKHAAK NAVI BLUETOOTH
- 2016

Ford Fiesta 1.25 Titanium 60pk | Sony Audio | Cruise Controle | Voorruitverwarming | Automatische Airco | Achterspoiler | Privacy Glass
- 2012

Ford Fiesta 1.25 Trend 82PK (APK:Nieuw) Incl.Garantie