Ford Fiesta 1.0 65pk Style (2014)

Ford Fiesta 1.0 65pk Style Essential (2014)

UitvoeringFiesta 1.0 65pk Style Essential
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Eerste indrukken

• 220 km

Woensdag 2-4-14 was het zover, we mochten onze nieuwe Fiesta ophalen, na wat uitleg over het sync gebeuren e.d. dingen over de auto reden we de showroom uit.

We hebben gekozen voor het 1.0 65PK style model incl. navigatie, cruise control.

De eerste indruk tot zover: WOW !!! wat een geweldige auto, zeker t.o.v. van onze Ka uit 2011, maar dit is natuurlijk ook niet te vergelijken.
De auto voelt erg volwassen aan en komt vlot mee, het is natuurlijk geen race auto maar de 65 paarden kunnen het makkelijk aan voorin.
De stoelen zitten erg lekker, en het sync werkt ook erg goed, de navigatie hebben we ook al een aantal keren getest en ook deze werkt super.
De motor hoor je alleen bij het optrekken, dit is het typische geluid van een 3 cilinder die ik persoonlijk erg leuk vind..
Bij 130 km/h hoor je hem nauwelijks.

Kortom de 1e indrukken zijn geweldig, ikzelf miste hier de reviews van de 65PK versie, vandaar dat ik die van mij zo snel mogelijk heb geplaatst.

Al met al krijgt de auto van mij een dikke 10 !!!

Een genot

Vandaag de km teller op 2400 gereden.
Het valt mij op dat de auto erg vast op de weg ligt en lekker vlot mee komt.

Het comfort binnen is ook zeer aangenaam, ook het sync. audiosysteem bevalt erg goed ik werk zelf veel met spotify en dat werkt goed samen, het geluid van het audiosysteem vind ik ook mooi klinken.

De auto loopt mooi rustig, en zoals eerder gezegd hoor je de motor nauwelijks bij een snelheid van 130 KMPH.

We zetter er nog wel een midden armsteun in voor wat extra comfort tijdens de lange ritten.

Tot slot iets waar Ford geen deel in heeft :

Een week na aflevering van de auto kreeg ik een oranje storingslampje te zien van het motormanagement, een bezoek aan de dealer leerde mij dat een steenmarter de kabel van de lambdasonde had afgevreten resultaat : 314 € lichter voor een nieuwe lambdasonde ( overigens betaald door de verzekering )

Nog steeds krijgt de auto een dikke 10, ik zal regelmatig een review proberen te schrijven.

Wat een fijne auto

De 20.000 km beurt inmiddels gepasseerd, en nog steeds erg tevreden over de Fiesta..
Kosten van de 1e beurt waren € 275,00,-

De auto heeft tot nu toe gelukkig geen gebreken vertoond.
Wel hebben we er een armsteun in geplaatst voor iets meer comfort, en dit komt zeker ten goede aan het comfort.. het is overigens geen originele maar deze doet er niet voor onder.

Ook de marters vermijden de auto nu gelukkig, dit omdat we een kastje hebben laten plaatsen die ze af moet schrikken.

Het verbruik is op dit moment :

28 liter op 530 KM ( Komt afgerond naar boven neer op 1 op 19 )
Ik rijd dan vaak op ''100 KM wegen'' en langere afstanden van 45 KM.

10,0