Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium (2016) #2

Uitvoering | Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Niet verwacht dit rijd super
Sinds Sept 2018 zijn wij in het bezit van onze Fiesta Deep Blue Imact Titanium Ecoboost 100 pk.
Na een uurtje terug gekomen van de proefrit wisten we het eigenlijk al meteen dit word hem.
Eigenlijk was het niet echt de bedoeling we hadden 4 jaar daarvoor net een Peugeot 207 VTI 1.4 gekocht, op zich en heerlijke auto tot dat bleek dat we om de 3000 km 1,2 liter olie bij mochten vullen.
Bij na vraag bleek dit voor deze Peugeot heel normaal te zijn dit kwam door de BMW motor die er in zat.
Gelukkig kochten wij jaarlijks een Peugeot pas waardoor we de olie niet hoefde te betalen (op jaarbasis was dit rond de 130 euro aan olie)
Maar omdat er steeds meer vreemde mankementen aan de auto kwamen en dus steeds meer kosten waren we hem zo zat dat we naar een ander gingen uit kijken.
Vlak bij ons zat een Ford garage waar ik even naar binnen ging en daar stond een mooie zwarte Fiesta Titanium, dus daar even mee proef rijden en dat reed best lekker.
Terug gekomen in de garage maar even een paar nachtjes over slapen (auto rook nogal erg naar hond die er ook vaak inzat)
Dat ging dus niet worden, maar heel toevallig kom ik 2 dagen later deze Dark blue tegen en ik naar de Ford dealer met de vraag of hij deze naar hun vestiging kon halen en dat was geen probleem.
Dus daar kon mee gereden worden, nu dik 3 maanden later is het nog steeds een genot.
Wat een verademing en wat een rust met rijden vergeleken met de P207.
Motortje snort er heerlijk op los en dat je maar 3 cilindertjes hebt maakt echt niet veel uit
Inhalen op de snelweg geen probleem voor de Fiesta.
We hebben nu ongeveer 4500km gereden
En dan het interieur.
Het is gewoon een genot om in te rijden, rondom mooie rode verlichting alles netjes afgewerkt.
De stoelen zitten echt goed en dan nog de Crouse Controll, Climate Control, Navigatie en de Bluetooth (laatste 2 had de Peugeot niet)
Is er dan helemaal niets negatiefs, ja toch wel en dat is het wind geruis aan de bestuurders kant lijkt alsof het raam open staat wat niet zo is.
En de linker spiegel trilt wat te veel (word binnenkort naar gekeken en als goed is gewoon netjes verholpen)
Dan het verbruik.
Op zich best tevreden zitten gemiddeld op de 5,9 op de 100 km maar daar moet je wel een beetje je best voor doen en onder de 120 km blijven gaat je voet wat zwaarder wegen dan zit je gebruik snel rond de 6,3 op 100 km
Op de Duitse Racebaan even stukje uitgetest en haalde een nette snelheid van 183 km/per uur op navigatie kwam dat uit op 177 km/per uur
En dan zit je nog relaxt, motortje snort lekker en maakt geen overdreven veel lawaai.
Zijn er nog dingen die ik zou veranderen, ja zeker de 16x195x50 vervangen voor andere donkere/zwarte velgen met 17x215x40 banden misschien opening voor uitlaat maken.
Wat al wel veranderd is een ST spoiler achterop, staat net iets mooier.
Ik zal over een tijdje wel een update plaatsen over de bevindingen dan
Bij deze een update. 04.07.2019
We hebben dit Feestje nu dik 10 maanden en nog steeds erg blij mee.
Het rijden hier in is nog steeds erg fijn, nadeel is wel dat je snel te hard rijd omdat het motortje zo stil is dat je ook nog wel eens vergeet te op schakelen.
Het verbruik zit nog steeds rond de 5,6 op 100 KM dus dat is wel redelijk.
Op de Duitse autobaan even het gas ingetrapt om te kijken naar wat zijn top is en deze kwam uit (snelheid afgelezen van TomTom Navigatie) 183 KM/pu snelheidsmeter auto gaf 190 aan, wilde nog wel iets harder maar dat ging zo lang duren.
Vond het een mooie snelheid voor een 3 pitter en dan het geluid dat viel ook reuze mee je zou verwachten bij zoveel toeren zal je het motortje wel horen maar nee niets van dat bleef redelijk stil
Wel al een paar keer terug geweest naar de Dealer voor kleine dingen.
Module voor de verlichting was wat in de war deze is voor een nieuwe vervangen (verlichting ging regelmatig overdag aan en uit binnen verlichting en ambiant verlichting hadden ook een eigen leven.
Na vervangen van de module geen last meer van gehad.
Kofferbak blijft een klein min puntje erg veel kan er niet in maar dat wisten we al.
Nu zitten we rond de 45800 en kunnen eigenlijk nog steeds geen min punten vinden behalve dan dat de buitenspiegel aan de bestuurderskant licht blijft trillen, is al een paar keer na gekeken en andere opgezet maar trilling blijft helaas (auto heeft geen schade gehad. Behalve dan de parkeer deukjes van de andere mobiellisten die zich totaal niets interesseert of hun deur nu tegen een andere auto aan komt of niet.
We gaan zien hoe de auto het gaat doen op vakantie dan mag hij een kleine 3000 KM gaan rijden
Na de Vakantie zet ik er andere velgen op de 17" hoogglans zwart.
Al wel de grill vervangen voor een Honingraad Grill staat net wat stoerder
En sinds kort originele filter vervangen voor een K&N inleg filter, benieuwd of het iets scheelt in het brandstof verbruik.
Tot zover deze update