Ford Escort Cabrio 1.6 XR3i (1986)
Uitvoering | Escort Cabrio 1.6 XR3i |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Deze auto kocht ik begin 2001 bij een handelaar in Uden en was er meteen weg van. Vooral de vorm van de auto sprak me aan en ook de kofferbak ruimte die je hebt in deze auto, is gewoon veel voor een cabrio. Deze auto met een glazen achterruit (wat je niet vaak ziet bij de wat oudere cabrio`s) die nog verwarmd is ook, is ook prima te gebruiken in de winter (rij er zelf dagelijks mee). Als je met deze auto rijdt, dan merk je gewoon dat er flink wat pit in zit (105 pk`s is niet mis). Geen slakjes gedoe met wegtrekken, maar gewoon in èèn keer weg met deze auto. Verder heb ik op deze auto nog het èèn en ander veranderd. Er zijn lichtmetalen velgen onder gezet en voor de vormgeving van de auto heb ik er ook nog eens RS sideskirts opgezet. Daarna heb ik er ook nog de RS opzetbumpers bij gedaan(voor en achter), waarmee het geheel helemaal af is. Ook is er nog een achterklepspoiler opgezet. Motorisch heb ik weinig veranderd, alleen een K&N luchtfilter gemonteerd. Hij is er wat pittiger door geworden (reageert beter op het gaspedaal) en iets zuiniger en stiller. Met deze auto heb ik veel plezier gehad en zal er nog veel plezier mee beleven deze zomer.
Bij deze auto is na de zomer van 2001 een nieuwe buitenkap opgekomen, want in de oude kap kwamen al wat scheurtjes te voorschijn. Twee maanden geleden is de waterpomp vernieuwd. Verder is alleen nog de onderhoud uitgevoerd aan deze auto, maar de laatste keer zijn ook de banden vernieuwd.