Ford Escort 1.6i CLX (1994)

Ford Escort

UitvoeringEscort 1.6i CLX
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2004

Postief:

- Auto ziet er mooi uit.
- Moter komt goed mee met het overige verkeer.

Negatief:

- Doordat ik een dakraam heb en zelf 1.96 ben, stoot ik mijn hoofd vaak tegen het dak.
- Veel onderhoud
- Motor neemt veel olie

Ik moet er wel bijzeggen dat ik een sportieve rijder ben. Soms eens lekker het gas erop maar het is niet zo dat ik de auto aftrap. Groot nadeel vind ik wel dat bepaalde dingen snel stuk gaan. Verder bevalt de auto mij prima.

- Koppeling vervangen (was al niet meer perfect toen ik de auto kocht).
- Distributieriem die slap hing, samen met enkele spanrollen vervangen.
- Al 2 maal nieuwe remblokken (normaal onderhoud, maar wel heel snel vervangen).
- Remschijven vervangen omdat er scheuren in zaten (Komt door met hoge snelheden remmen).
- Alle wiellagers zijn vervangen.
- VC-kogel vervangen.
- Koppelingsmeganisme geknapt (tandwiel binnenin het systeem)(garantie).
- Lambdasonde defect.
- Momenteel doet de auto vreemd als ik accelereer. Ik denk dat dit de brandstofpomp is.
- Electronicastoring, bleek een draad te zijn die in 2en lag.

18-10-2005

Weer een nieuw probleem. Ik zou afgelopen zondag (16e) in mijn auto stappen en start de auto. Deze maakt een raar geluid en tikt ernstig. De auto trilt dusdanig, dat ik er niet meer in kan rijden. De auto gaat morgen naar de garage. Eens kijken wat dit nou weer voor probleem gaat worden.

Helaas heb ik te horen gekregen dat het de klepjes waren. Moest 1000 euro ongeveer kosten en dat vond ik net wat teveel, aangezien ik geen goed gevoel meer bij de auto had. Heb hem hierdoor dus nu van de hand gedaan en heb een ford orion (1991) gekocht. Dit omdat ik hier heel goedkoop aan kon komen, maar deze hou ik niet heel lang.

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee