Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (2015)
Uitvoering | EcoSport 1.0 EcoBoost 125pk Titanium |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Onderschatte auto
Vorig in november onze Honda Jazz ingeruild voor een Ford Ecosport 1.0 ecoboost 125 pk.
Het was wel spannend omdat deze auto in de media behoorlijk onderuit gehaald is.
Vanaf het moment van de proefrit tot op heden zijn we zeer tevreden over de compacte suv zo mag je hem toch wel noemen.Het driecilindertje bromt lekker zonder ook maar een moment hinderlijk te worden en als je het gaspedaal bedient dan gebeurt er ook echt iets en spurt de auto er ook gewillig vandoor.Bij ons word de auto ook gebruikt voor huis tuin en keuken gebruik en daar is de auto ook erg geschikt voor maar ook lange afstanden zijn geen enkel probleem de stoelen zitten erg goed de zittingen hadden iets langer mogen zijn maar dat is persoonlijk.
Het weggedrag van de Ford is voorspelbaar en de auto laat zich gewillig door de bochten loodsen en blijft keurig zijn baan volgen.
Dan het verbruik er word door de fabriek een gemiddeld gebruik opgegeven van 5,3 liter per 100 km maar dat is wel een beetje optimistisch maar bij normaal gebruik binnen de bebouwde kom is 1 op 15 makkelijk haalbaar en op de snelweg bij 120 km/h is 1 op 18 ook haalbaar.
We hebben er nu ongeveer 5500 km opzitten en naar volle tevredenheid.
Dan het gebruiksgemak dat is perfect doordat de auto hoog op de banden staat heb je nooit geen problemen met te hoge drempel en het uitzicht vanuit de cockpit is overzichtelijk.
De bagage ruimte is niet over bemeten maar voor ons ruim genoeg en de auto heeft geen bagage klep maar een deur dat geeft totaal geen problemen met parkeren tenslotte als ik mijn c3 picasso dicht op een andere auto zet krijg ik de klep ook niet open.
Het verbaast mij alleen hoe de auto in de media word afgekraakt en ik kan niet ontdekken waarom.
De materialen zijn goedkoper misschien maar doen zeker niet onder voor de concurrentie maar de prijs is wel veel vriendelijker en de afwerking is gewoon netjes.
Zijn er dan helemaal geen minpunten ja natuurlijk wel als je een gezin hebt dan is de bagageruimte aan de krappen kant maar met 5 volwassene in de auto geen enkel probleem.
Al met al een nette auto die betaalbaar is goed rijd en ons tot nu toe naar alle tevredenheid bedient heeft.