Ford C-MAX 1.8 16V Titanium (2008) #2
Uitvoering | C-MAX 1.8 16V Titanium |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Wat valt er te zeggen
Inmiddels al een 3 jaar bezitter van deze auto.
Ik mag er graag in rijden, probleem loos?
Het zijn de standaard dingen die wel eens moeten gebeuren. Aandrijfhoezen voor zijn inmiddels vervangen. Pech gehad met een lekkage aan de condensor van de airco. Maar gezien de leeftijd en het aantal kilometers die er inmiddels mee gereden heb kan dat wel eens gebeuren. Verder geen bijzonderheden. Verbruik van deze auto mag in deze moderne tijd hoog worden in geschat. 1 op 12,5 gemiddeld. En dan rijdt ik normaal, wat je dan normaal mag noemen. Het is wel lekker om wat PK's te hebben zeker als je onvoorzien eens wat gas moet geven bij het inhalen van iemand die geen snelheid kan houden!
Opties:
- Climaatcontrolle, heb ik standaard op 20 graden staan, erg prettig.
- Cruisecontrol gebruik ik erg veel, werkt simpel en dat is prettig. Dat adaptive zit er niet op maar ik mis het ook niet, geeft me toch het gevoel dat ik rijdt en niet de auto.
- Achterbank, makkelijk inklapbaar (3-ledig) elke stoel makkelijk op te klappen. Ze kunnen verwijderd worden maar ik vind dat nog al onhandig mede door het gewicht hiervan. Geeft wel een zee van ruimte als ze opgeklapt zijn. De kofferbak is opzich al groot te noemen.
Er zitten nog meer opties, zoals het instellen van je stuurgevoelighied. Deze staat bij mij standaard op Comfort! Vind ik zelf prettig.
Grootste nadeel vind ik de helderheid vaan de navigatie, deze is geschakeld met de verlicht. Gaat de verlichting aan dan neemt de helderheid af. Kun je compenseren door de dashboard verlichting om hoog te draaien.
Algemene indruk: Prima auto, wat hoog verbruik, maar compenseert dat in onderhouds kosten! Deze zijn voor mij gemiddeld een 500 eurie per jaar. (beurt + apk + eventuele reparaties)
Dit is wederom een auto die IK ga "op" rijden. Verwacht er dus een 350.000 km ofsow mee te halen voordat er hele grote dingen aan gaan komen en dat dan niet opwegen tegen de waarde van de auto.