Fiat Tipo 1.4 i.e. DGT (1990)

Fiat Tipo

UitvoeringTipo 1.4 i.e. DGT
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2007

- lekke band, slotbouten, waarvan ik geen sleutel had
- lekke radiator slang
- inhouden/afslaan/startproblemen
- versleten remsysteem
- velgen die eigenlijk niet pasten

Blijkbaar is m\'n beschrijving opeens gewist, dus hierbij een korte samenvatting:

Ik had deze auto anderhalf jaar geleden gekocht voor een bedragje van 450 euro, dus ik verwachte er niet jaren lang mee te rijden doch ik hoopte er wel de winter mee door te komen. Dit is helaas niet gelukt, na 4 maanden karren heb ik de auto na een 3e maal pech en te weinig geld naar de sloop gebracht.

Mijn bevindingen:
Auto zag er sportief uit met sportvelgen, spoiler en een iets andere grille dan andere Fiat Tipo\'s. De auto vertoonde echter wel veel gebruikssporen (bladderende lak op velgen en spoiler, versleten stoeltjes), zodat ik bij voorbaat al vermoedde dat de aangegeven km stand van 130.000 niet klopte en dat deze auto waarschijnlijk 330.000 heeft gereden. (digitale km stand reset na 199.999 km\'s)

Ik had een auto nodig, maar weinig geld en na een test rit van 3 kwartier had ik geen problemen ontdekt en dus goede hoop dat ik hiermee de winter zou doorkomen en het volgende jaar (met een nieuwe baan) een wat betere auto zou kunnen kopen.

De eerste 3 maanden had ik weinig problemen:
zitcomfort was goed, ik vond de auto redelijk stil (al was ik natuurlijk een eend+acadiane gewend) en hij reed lekker. Prestaties (in vergelijking met uiterlijk) waren niet super. Optrekken van 100 naar 120km/u ging niet heel vlot (maar altijd sneller dan een eend, haha), vergeleken met de toenmalige Ford Orion 1.8 van m\'n schoonvader en zijn Kangoo 1.6
Harder dan 120km/u ging hij wel, maar dat was niet comfortabel ivm trillend stuur.
Tevens bleek de radiator slang lek, waardoor het koelvloeistof reservoir na een aantal dagen wel lek was. Dit merkte ik pas na een maand ofzo, dus heb een aantal weken met een leeg reservoir gereden. Kennelijk had hij nog genoeg koeling met rijwind, omdat de temperatuur nooit boven de 90 graden uit kwam.

Na 3 maanden begonnen de problemen zich op te stapelen.
Na lekrijden en gezever met slotbouten, bleek dat de velgen eigenlijk niet pasten (waren blijkbaar voor een Opel), tenzij de bouten er scheef ingedraaid werden.
En adviseerde de garage (die de slotbouten eraf sloopte) dat het remsysteem nodig aan vervanging toe was. Aangezien ik de apk nog wilde afwachten had ik er op dat moment nog niets mee gedaan

Tevens begon de auto steeds vaker hevig te hikken in te houden en af te slaan op de meest ongelukkige momenten en een aantal keer wilde hij vervolgens ook in geen mogelijkheid meer starten.
Toen ik voor de derde maal ermee gestrand was langs de snelweg en met een nieuwe apk keuring op komst, besloot ik om de auto maar op te geven en toch maar de winter zien te overleven met OV.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee