Fiat Tipo 1.4 i.e. SX (1992)

Fiat Tipo 1.4 i.e. SX (1992)

UitvoeringTipo 1.4 i.e. SX
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf1998

Fiat, altijd wat ;-)

Na 25 jaar schrijf ik mijn review (auto weggedaan in 2000), omdat ik onlangs weer eens terug keek op wat foto's. Mijn eerste auto was dit.
Een goede auto voor de alledaagse 20'er zou je denken. Niet te zwaar, 5 deurs en m'n vrienden pasten er allemaal in.
Digitaal dashboard, automatische ramen behoorden tot de "luxe" van deze auto ;-)

Maar goed, de auto was verder rotzooi en de service bij Fiat destijds ook.
Ik moest in de winter met een touw tussen beide portieren rijden, want ze gingen niet meer dicht.
Nee het waren niet de rubbers, die waren goed ingesmeerd. Het waren de sloten die de destijds stevige kou niet aan konden.
Wat nog meer, oh ja, m'n hele koplamp unit waaide weg op de snelweg nadat deze was vervangen bij de dealer. Kreeg als antwoord: "Kan gebeuren".
Het gevaarlijkste van deze auto was het uitvallen van de motor en elektriciteit.
Er zat stuur bekrachtiging op en volgens mij ook een automatisch stuurslot, maar dat laatste ben ik niet zeker van.
Erg vervelend op snelwegen of als je binnen de bebouwde kom een bocht door gaat en gewoon recht door rijdt.

Veel gelachen met deze auto en om deze auto.
Ik had toen gezworen om nooit meer een Fiat te kopen en 6 jaar later reed ik er gewoon weer in eentje rond, met alle gevolgen van dien.
Maar die Grande Punto was wel een mooie auto, ontworpen door Giorgetto Giugiaro.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee