Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 16v 140 Dynamic (2004)

Uitvoering | Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 16v 140 Dynamic |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik heb de auto nieuw van de dealer gehaald in 2004. Heb er een Fiat Marea weekend met spijt achtergelaten. Maar dit was snel over na de eerste rijdende kennismaking.
Mooi model zowel interieur als exterieur; krachtige motor en zeer soepel rijdend.
Prima rijmachine op de afstanden. Nadeel is de flitsers langs de Nederlandse wegen. Je zit zo boven de wettelijke normen. Op de Duitse autobahn bij 190 maar opgehouden met versnellen, nog steeds prima wegligging.
Ik zit nu op zo’n gemiddeld verbruik van 16 km/l en ben een pittige rijder. Volgens de verbruiksmeter zit je bij 120 km/u op 20 km/l. Prima waarde.
Complete uitrusting.
Mooie oplossing radio, navigatie, telefoon. De stuurbediening en spraakbesturing werkt uitstekend en is erg bestuurdersvriendelijk. Updates en uitbreiding navigatie vind ik wel een beetje duur.
29/12/2005
Inmiddels de 60.000 KM gepasseerd.
Nog steeds probleemloos en perfect rijcomfort.
Volgens de boordcomputer zit ik nu op zo’n gemiddelde van 16 km/l. Prima waarde.
29/12/2005
Storing in het navigatie/radio systeem.
Is goed door de dealer opgelost.
26/12/2006
Inmiddels de 100.000 KM gepasseerd.
Nog steeds probleemloos en perfect rijcomfort.
Bij dit onderhoud is de rechter aandrijfas vervangen.
Volgens de boordcomputer zit ik nu op zo’n gemiddelde van 15,8 km/l. Nog steds m.i. een prima waarde.
Opnieuw een storing in het navigatie/radio/telefoonsysteem gehad. Het lijkt wel of de ingevoerde SIM-kaart te warm wordt waardoor de verbinding uitvalt.
15 maart 2007
Door kortsluiting nabij de accu is de auto in brand geraakt en nu total loss.
Zonde, maar helaas. Ben nu op zoek naar de nieuwe Bravo