Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Dynamic (2003)
Uitvoering | Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Dynamic |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Review Leasecontract Fiat Stilo
Na een uitvoerige selectie was de keus eenvoudig. De Stilo bood voor wat ie kost de beste prestaties, comfort, ruimte en uitrusting.
Inmiddels al weer bijna 90000 km verder in 2,5 jaar. En dit alles vrijwel probleemloos. Wat kleine dingetjes, die gewoon bij controlebeurten kunnen worden opgelost.
De auto rijd verder zeer goed, zowel in de file, op kleine weggetjes als op de snelweg met normale en hogere snelheid is er niets op aan te merken.
Hiervoor had ik een Seat Leon, die was weliswaar sneller, maar met de giga kofferruimte die in deze auto zit neem ik dat op de koop toe. De stilo heeft een zeer grote achterklep (met handig los te openenen achterraam) waar een kofferruimte achter schuil gaat die genoeg plaats biedt voor de spullen tbv mijn 2 kinderen.
Al met al een zeer goede auto.
Groot minpunt is overigens dat het vervangen van het linker koplampje 45 minuten kost, absoluut niet zelf te doen. Hiermee worden de onderhoudskosten wel zeer hoog.
UPDATE 13-08-2007
Na 3,5 jaar was het tijd voor wat anders, het leasecontract loopt af en ook een recente gezinstoename dwingt mij tot een ander type auto. Jammer, want de stilo is mij uitstekend bevallen, zelfs het overname bod is dermate gunstig dat ik serieus getwijfeld heb.
In ieder geval is de Stilo een betrouwbare, snelle en ruime auto geweest waar ik met plezier vele kilometers in heb gemaakt. Ik zal er nog met plezier eens aan terugdenken. PROBLEMEN
Bij aflevering zat de achterbank los, dit is snel gerepareerd.
Binnenspiegel vibreert bij snelheid boven 100km/h. Uitermate irritant en nog steeds niet opgelost.
Radio ratelt ergens in cdspeler bij aan/uitzetten van de motor, ook nog steeds niet opgelost.
Achterdeuren kraken. Scharnieren al vervangen, maar nog steeds niet opgelost.
UPDATE 13-08-2007
De laatste update is al weer even geleden, dus hierbij een korte update.
Zomer 2006 is de airco stuk gegaan, een lekke slang zorgde op de 30graden dagen voor behoorlijke irritatie. De reparatie ging ook nog eens mis, de bezorgde slang was ook lek :(Na de volgende reparatie geen enkel probleem.
Net voor kerst ging het wederom mis, auto volgeladen voor een boswandelingetje, ik stap in met een enorme kanl tot gevolg, blijkt de linker veer afgebroken. Gelukkig verder geen schade, maar wel een hoop gedoe, auto kwijt tijdens oud en nieuw, pff.
Alhoewel dit misschien behoorlijk wat lijkt, is er verder alleen maar standaard onderhoud aan de auto, dus geen noemenswaardige dingen.)
Auto weg
Inmiddels is de auto weg en ingeruild op een splinternieuwe Ford S-Max.