Fiat Stilo 1.6 16v Dynamic (2003)

Uitvoering | Stilo 1.6 16v Dynamic |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Een enorm verschil ten opzichte van mijn vorige auto. Ik wou graag een italiaanse auto hebben. Mijn voorkeur ging dan ook uit naar een Alfa 147. Door de vele reviews durfde ik dit niet aan. Ik heb uiteindelijk gekozen voor deze Fiat Stilo, en ik kan alleen maar concluderen dat ik hier nog geen moment spijt van gehad heb.
Nu na ruim 12.000 km in 5 maanden tijd kan ik vertellen dat het een hele fijne rijdersauto is en die erg comfortabel is. De auto is van eigelijk alles voorzien, zoals: dual-zone airco, 4 airbags, elektrische ramen voor en achter, cd-speler, boordcomputer, axciaal verstelbaar stuur, gekoeld dashboard kastje, vergrendeling met ab, elektrische en verwarmde buitenspiegels enze. Ik heb gekozen voor een 1.6 16v met 76 kw/103 pk. Hiermee kom ik lekker mee met het overige verkeer, alleen verbruikt hij ten opzichte van mijn vorige auto behoorlijk meer.
Problemen:
Er zijn geen grote problemen geweest, alleen bij koud weer geeft hij weleens een ABS en ASR storing en er zijn 2 lijntjes van de achterruitverwarming kapot en mijn linker buitenspiegel verwarmd niet meer.
EEN UPDATE
Een geweldige auto zo'n Stilo. En ik kan het weten na 31.000 km en 17 maanden. Nooit groet problemen gehad. Alleen het preventieve onderhoud. Bij 114.000 km zijn de distributieriem, de waterpomp, de remblokken en schijven voor vervangen en de voorbanden, en bij 125.000 km de achterbanden. Inmiddels heb ik hem ingeruild voor een andere Fiat Stilo, alleen nu een 1.6 16V Sporting.
Zodra ik deze heb, zal ik ook hierover een stukje schrijven.