Fiat Stilo 1.6 16v Dynamic (2003)

Fiat Stilo
Fiat StiloFiat StiloFiat StiloFiat StiloFiat StiloFiat Stilo - interieurFiat Stilo - interieurFiat Stilo - interieur

UitvoeringStilo 1.6 16v Dynamic
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2007

Omdat mijn vorige auto (Ford Escort uit ’93) toch redelijk versleten was en omdat ik een goede baan had gekregen vondt ik dat ik toch maar een andere auto moest kopen.
Ik was op zoek naar een auto met min bouwjaar van 2000 en de kilometers moesten onder de 120.000 zitten. Ik had eigenlijk de Mitsubishi Colt op het oog, todat mn vader (leasewagen rijder) aankwam met mijn huidige gele Fiat Stilo die bij de LageLanden te koop stond.

De auto is uitgerust met een sport pakket en cd wisselaar. Hij ziet eruit als een moderne sportieve auto en heeft de beschikkig over veel snufjes.
Verschillende airbags, cruise control, abs, eps, apr (of zoiets), airco, automatisch sluitende ramen en alarm systeem. Ik ben vast nog wel wat vergeten.

Helemaal geweldig die bak. En vooral omdat ik de auto bij de lease maatschappij voor een veel lager bedrag heb gekocht dan waarvoor je hem bij een ’normale’ dealer kon krijgen.

Als je in de auto zit heb je een goed gevoel met de weg en de kuilen en bulten worden goed opgevangen. De ’kuip’ stoelen zitten als gegoten en de lendensteun is op zijn laagste stand wel aangenaam.
De regensensoren zijn vrij apart. Soms als het amper regend schieten ze als een dolle over de voorruit en als het daarna hard begint te regenen gaan ze nog maar erg langzaam alsof ze moe zijn van het wissen.

Al met al een goede, redelijk snelle wagen waar je gemakkelijk lange afstanden in kunt rijden.

De problemen zijn natuurlijk minder relax.
* Er kraakt van alles bij de voor en achterbanden wanner je over een drempel of door een kuiltje gaat. Hiervoor krijg ik garantie en hij gaat dus snel naar de Fiat dealer.
- Het euvel is verholpen door de veringen te smeren-

* Bij een constante snelheid onder de 60km/h hoor je een eentonig licht bonkend geluid.
- Blijkt aan de banden te liggen, is een veel voorkomende klacht bij Stilo rijders. Is verder weinig aan te doen-

* Bij het linkervoorwiel is de verzekogel erg slecht. Deze wordt dus ook zo snel mogelijk vervangen en ik hoop dat de vervanging bovenstaand probleem ook oplost.
-Is gelukkig gemaakt met garantie-

* De deuren krijg je erg moeilijk open na een nacht vorst.
- Deurrubbers ingesmeerd met zuurvrije vaseline-

* De alarmering m.g.v. de knipperlichten bij het openen en sluiten van de auto staat standaard uit bij nederlandse Stilo’s. Om de alarmering aan te zetten heb je een code nodig die bij de auto wordt geleverd. Die heb ik er dus niet bijzitten :(

* Na een uitzending van kassa over het afbreken van de voorvering van de stilo was ik bang dat dat bij mij ook zou gebeuren. Nu is de vering bij het linker voorwiel dus ook af gebroken. Met de auto naar de fiat dealer en de kosten worden volledig vergoed door fiat nederland. Ook kreeg ik gelijk te horen dat in de eerste week van Februari de Stilo’s worden terug geroepen voor aanpassingen aan de vering.

7,0