Fiat Sedici 1.6 16v Emotion (2008)

Fiat Sedici
Fiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat SediciFiat Sedici

UitvoeringSedici 1.6 16v Emotion
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Het lijkt welhaast een zwangerschap: ruim zes maanden wachten op je nieuwe auto. Afgelopen week (27/3/2008) werd onze nieuwe auto dan uiteindelijk afgeleverd: een nagelnieuwe Fiat Sedici. Uiteraard de 4x4 versie. Het is het wachten meer dan waard geweest. De 16 rijdt als een zonnetje, is flink pittig en trekt goed op. Over het verbruik kunnen we nog niets melden. We zitten immers nog in de ’inrijperiode’. De Sedici is een op en top Italiaan (Guigaro). Om zijn Italiaanse bloed te tonen, heeft de Sedici een lekker Italiaans klinkende claxon (beetje benepen, maar wel duidelijk). Na een paar dagen rond te hebben gereden, kunnen we al concluderen dat de 16 een goede keuze is geweest. Okay, we hadden ook voor de SX4 kunnen kiezen, maar het oog wil ook wat. De Sedici ziet er - vinden wij - gewoon een stuk toffer uit. Bovendien kom je de Fiatversie niet zo vaak tegen.

O ja, onze Sedici is voorzien van nieuwe logo’s en een aangepast interieur. De Fiatimporteur was hiervan nog niet op de hoogte. Onze dealer heeft op verzoek van de importeur foto’s gemaakt van de gewijzigde onderdelen. Niet alleen de logo’s zijn veranderd, ook is er wat meer chroom aanwezig (ringen rondom de ventilatieopeningen, de deurgrepen aan de binnenzijde etc).

Geen

9,5