Fiat Punto TwinAir Turbo 100 Sempre (2019)
Uitvoering | Punto TwinAir Turbo 100 Sempre |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
welkom nieuwe punto sempre
na de afgelopen 8 jaar met veel plezier in twee fiats mutijetts 1.3 gereden te hebben is het nu de beurt aan een van de laatst nieuw verkochte fiats sempre twinair in nederland.
Reden: de afgelopen jaren tevreden tot zeer tevreden geweest over de punto, veel waar voor je geld in vergelijking met zijn concurrenten mbt uitrusting. Aangekocht voor 14.000 euro rijklaar.
Standaard 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking.
Onderhoud voor 5 jaar en 200.000 km afgekocht voor 2500 euro.
Mijn vrouw heeft ook de puntotwinair 105 pk uit 2013 dus ik had wat ervaring met deze auto en motor.
De auto kan heel zuinig gereden worden gemiddeld verbruik nu na 4 tankbeurten gemeten 1 op 19 of erg pittig hoewel ik dat ivm inrijden nog niet uitgeprobeerd heb.
De Fiat bij Fiat weijers in ridderkerk gekocht.
De Sempre is een vrij complete auto en heeft voor mij eigenlijk wel alles wat voor mij belangrijk is.
Mijn eerste Fiat punto kocht ik in 2011 voor 20.000 euro rijklaar dynamic, de tweede in 2012 lounge voor 16.000 euro rijklaar en deze voor 14.000.
Ik heb wel het idee dat Fiat waar mogelijk overal bezuinigt heeft op de kwaliteit om de prijs maar zo laag mogelijk te houden.
Zo is de geluidskwaliteit van de stereo installatie minder dan in mijn vorige puntos.
De sleutelhanger van de auto van dunnere kwaliteit, de sportstoelen zijn vervangen door gewone stoelen hoewel zeker niet oncomfortabel, netjes om zaken op te bergen in de auto of hoezen achter de stoelen zijn afwezig en zo kan ik nog wel wat zaken opnoemen.
Wat wel prettig is is de electrische bijverwarming die standaard op deze auto zit, hoewle die nog maar 1 keer aangeslagen is bij de start van de auto toen het buiten 7 graden was merk je naar ca 50 meter toch al wel warmte van het systeem.
Later zal ik als het kouder is hier uitgebreider over schrijven.
Over het algemeen wel tevreden zij het echter dat er bij de achterklep een erg hinderlijke tik zit die regelmatig te horen is als je bijvoorbeeld een schuin een oprit of drempel op rijd.
Eveneens is er bij 100 km een zachte maar irritante fluittoon te horen waar het mij iet duidelijk is waar deze vandaan komt.
De auto rijd ik bijna altijd in de eco stand, zodat de motor minder nerveus is, het vermogen wordt dan ca 8 pk teruggeschroefd en het maximale koppel wordt dan niet bij 1900 toeren maar bij 1700 of 1750 toeren bereikt.
Momenteel tank ik altijd esso superplus benzine ron98.
Ik moet zeggen dat ik nog niet helemaal "vrienden"ben met de auto de auto trilt naar mijn idee nog teveel bij een snelheid van ca 70 en soms bij 100 km (niet het stuur)
Onder de auto liggen 16inch velgen en michelin crossclimate banden.
Dit meer ter info een uitgebreidere review komt later naarmate er meer gereden is of er een andere aanleiding voor is
adieu Fiat Punto
zoals de kop al aangeeft heb ik de punto onverwachts verkocht.
Helaas was de aanleiding minder prettig na long covid doorgemaakt te hebben, had ik behoefte aan een hogere auto en een automaat.
In juli dit jaar heb ik dan de auto ook ingeruild op een nieuwe Kia E- Soul voor 12.000 euro bij de firma Wassink in Doetinchem.
Ik was destijds in de veronderstelling dat de Fiat zo een nieuwe eigenaar gevonden zou hebben gezien de standaard garantie tot 2024 en het reguliere onderhoud wat ik tot 200.000 km of 5 jaar afgekocht had.
Ik zie nu echter dat de auto op 3 december pas verkocht is door een andere dealer.
De km van destijds weet ik niet meer maar zal rond de 40.000 km geweest zijn.
bijna 12 jaar lang 3 fiat puntos ca 400.000 km, ze zijn mij goed bevallen, betrouwbaar, acceptabele onderhoudskosten en een fijne garage swagemakers in bergen op zoom.
De Twinair heb ik een leuke auto gevonden, best sportief en zeker voldoende vlot, alleen jammer dat de auto wat olie verbruikte.
Bij de diesels hoefde ik nooit olie bij te vullen tussen de beurten met een interval van 35.000 km, bij de twinair moest ik tussen de beurten door altijd nog wel een liter olie bijvullen.
Verder zeer tevreden over auto geweest