en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Punto 1.2 16v Dynamic Speedgear |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Na mijn pensionering en inlevering van de auto van de zaak moest er een nieuwe auto komen het liefst met CVT automaat.
Ik kwam op drie merken uit die de CVT leveren tw Nissan Micra, Honda Jazz en Fiat Punto.
De Micra viel voor mij af daar ik het model niet leuk vond en de Honda viel af om zijn prijs. Het werd dus de Fiat Punto en ik moet zeggen dat deze auto qua prijs/kwaliteit verhouding zeer goed voldoet.
De CVT in combinatie met de 1.2 16 klepper van 80 PK weet de auto zeer comfortabel te verplaatsen.
Zonder schokken en met een behoorlijke accelaratie (als je dat verkiest) rijdt deze auto zeer comfortabel.
De CVT heeft een ECONOMIC stand (die pas in actie komt als motor en versnellingsbak op bedrijfstemperatuur zijn) waarbij de motor b.v bij 80 km circa 1800 rpm maakt bij 100 km is dit 2100 rpm en bij 120 km 2400 rpm.
Dat dit het comfort ten goede komt is duidelijk.
Kies je niet voor ECONOMIC dan liggen de toerentallen circa 300 rpm hoger.
Ook kun je nog handmatig schakelen waarbij 6 versnellingen aanwezig zijn, maar dit is iets wat je amper doet want daar heb je geen automaat voor gekocht (Misschien wel in bergachtig gebied waarbij je dan met de motor beter af kunt remmen bij afdalingen)
Ook de city stand waarbij de stuurbekrachtiging net even sterker wordt, is voor wegen waarin veel rotondes zijn verwerkt zeer makkelijk.
De uitrusting staat op een hoog niveau met Radio met CD speler een boordcomputer verwarmbare en electrische spiegels etc.
Mis ik nog wat? ja speedcontrol, dit is niet leverbaar in deze configuratie
Al met al ben ik zeer tevreden met deze Fiat Punto en de dealer.
Achterklep slot stuk werd op zeen aterdagmorgen zonder problemen vervangen