Fiat Panda TwinAir 65 Edizione Cool (2013) #2

autoreview

Fiat Panda
Fiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat Panda

Signalement

UitvoeringPanda TwinAir 65 Edizione Cool
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf33.000 km
KM-stand laatst33.350 km
Lezerswaardering: 60%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaring

 • 33.350 km

Twee weken geleden heb ik mijn Fiat Panda TwinAir 65 Edizione Cool gekocht. Deze auto is 2,5 jaar oud en had net 33.000 km gelopen.

Voor deze auto reed ik een Citroen C1 uit 2012 en ik merk dat de panda een volwassener rijgedrag heeft. Ik ben geen snelle rijder, rij wel met het verkeer mee maar ben geen strepentrekker. Ik vi d het leuk om zo lang mogelijk met een tank bendine te rijden.

Allereerst moet een auto me 'passen'. In de Citroen kon ik nooit een fijne zitplositie vinden. De panda 'past' me prima. Ik ben 1,76 meter lang dus heb genoeg ruimte.

Ik heb de auto nu twee weken gisteren ontdekte ik vocht in de kofferbak. Daarbij werkte het start/stop-systeem niet.

Ik heb contact gezocht met de garage waar ik de auto heb gekocht en ben vanmorgen daar naartoe gereden. Er bleek een rubber van de achterklep niet helemaal goed te zitten wat vermoedelijk voor lekkage zorgde. Ik heb nu bij d bouwmarkt een vochtvreter gekocht, een soort kussentje wat in de magnetron kan en daardoor telkens weer gebruikt kan worden. We wachten af.

Het start/stop-systeem is gereset. Er is even een dun kabeltje van de
accu losgehaald en het systeem werkte direct.

Toen ik de vochtvreter in de kofferbak wilde leggen zag ik aan definiëring van de auto, niet op de klep, maar om de rubber rand van de kofferbak wat hele kleine roestkleurige puntjes. Ik dacht: het zal toch niet! Hoe kan dit bij zo'n jonge auto.

Ik ben langs een automaterialen bedrijf gereden en heb er naar laten kijken en het blijkt dat je het met een doek en ook met je nagel er zo vanaf kunt halen. De meneer die me hielp zei dat er vermoedelijk in de buurt waar de auto stond ijzer is geslepen. Het lijkt wat slijpsel wat nu roestig kleurt. Ik heb nu met commandant en een doek het eraf gehaald.

Op het Fiat Panda forum zag ik dat er bij sommige moge panda's bij de deuren langs de rubber strippen al roestblaasjes ontstonden. Direct bij mijn auto alles gecontroleerd: niets te zien. Gelukkig, ik moet wel zeggen dat ik bang ben dat het terug komt of dat er ineens wel roest gaat ontstaan maar dat is afwachten. Ik zorg altijd wel goed voor mijn auto en was en droog ook de dorpels altijd.

Ik vind de panda lekker volwassen rijden. Binnenkort zal ik een beter review schrijven. Ik wilde eerst even de 'oneffenheden melden' en vragen of er misschien mensen zijn die dingen herkennen en tips kunnen geven.4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Fiat Panda

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens