Fiat Panda 1000 CLX i.e. (1992)

Fiat Panda 1000 CLX i.e. (1992)

UitvoeringPanda 1000 CLX i.e.
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2005

Dit is echt een prima autootje, en echt niet alleen voor beginners, zoals wel eens gezegd wordt!
Het is mijn 3e panda, dit keer eentje van het model Sky line, met 2 open dakjes. Die dakjes zijn in principe prima, maar de droger in de wasstraat blaast eronderdoor.
Het is een autootje, dat prima meekomt in het verkeer, vlot optrekt en ook op de snelweg zijn mannetje staat.
Alleen roesten ze nog wel eens, en dat doet deze dus ook, aan de onderkant van de deuren.
Technisch heb ik al die tijd niet veel problemen gehad. Een keer was de verdeelkap kapot, waardoor hij niet meer startte. Netjes thuisgebracht met route mobiel! Luchtfilter los, doordat de clipjes die hem vast moeten houden waren afgebroken. Starten lopen in alle omstandigheden. Deze Panda begint alleen snel uit elkaar te vallen en is aan vervanging toe, dus ruil ik hem morgen om voor een Panda uit 1994, zelfde type, alleen geen Sky line. Deze panda is zwart en heeft iets andere dingetjes qua interieur. Andere pookknop, een kleine middenconsole en meer van dat soort kleine dingen. Deze is een stuk beter, de oude van mij is door de vorige eigenaren niet onderhouden en is op, helaas.
Maar morgen krijg ik mijn ’nieuwe’! Nummer 4 alweer.
Ik kan hem iedereen aanraden. De bank kan neergeklapt worden, en als je dat niet doet, hou je nog genoeg plaats voor een paraplu-buggy en een flinke boodschappentas, of 2 boodschappenkratten, of 1 boodschappenkrat en 1 kratje bier, wat je maar wil! Lekker zuinig, gemiddeld 1 op 16 à 17.