Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)
| Uitvoering | Multipla 1.6 16v ELX |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 40 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na enige aarzeling in verband met het nogal bijzondere uiterlijk in 1999 toch maar gekozen voor een Multipla. Nooit enige spijt gehad. Het is een zeer ruime, comfortabele auto die me nooit in de steek gelaten heeft. Prima geschikt voor een gezin met hond. Ook zeer goed voor kampeervakanties in het buitenland.
De zijdelingse steun van de stoelen zou iets beter kunnen. Ook heb ik soms wat last van mijn rechterknie, omdat ik geen steun heb voor mijn been tijdens het rijden. Ben gewend dit te laten rusten tegen de middenconsole, maar die zit hier niet in.
Niet voor niets begin dit jaar, na ongeveer 55000 km, gekozen voor weer een nieuwe Multipla. Ditmaal met cruisecontrol om het probleem met de knie op te lossen. Bevalt uitstekend.
Nauwelijks problemen, los van een schade door ongeval. Wat er was is steeds door de dealer snel en vakkundig opgelost.
De (later ingebouwde) cruiscontrol begaf het tijdens de laatste vakantie. Dit bleek te kunnen worden verholpen door het vastzetten van een stekkertje bij het koppelingspedaal.