Fiat Marea Weekend 2.4 JTD 130 HLX (1999)
Uitvoering | Marea Weekend 2.4 JTD 130 HLX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Eigenlijk had ik van de motor met zijn fraaie gegevens (nog) meer verwacht. De wagen spuit niet meteen weg, maar rijdt vooral vlot en beschaafd. Z"n ware kracht merk je pas met een caravan er achter. Die sleurt hij met gemak tegen de (autobahn)hellingen op.
De luxe uitvoering is ook een genot. Voor"t eerst van mijn leven airco, ABS en nog meer wat met een a begint.
Hoe rijdt-ie? Ach, ik stel geen hoge eisen, dus zijn de wegligging en vering ruim voldoende, maar niet op BX-niveau. Stilletjes verlang ik wel es naar die auto terug.
Toch heeft de Marea ruim voldoende kwaliteit om de vijf of zes jaar vol te maken die vorige auto"s mijn garage bevolkten.
Een Fiat, zal dat wel goed gaan, dacht ik voor de aanschaf. Die twijfel was ongegrond. De Italiaan heeft niet meer mankementen vertoond dan vorige wagens deden. Een kortgesloten accu, een klemmende gordel, een zwetende brandstofleiding, en dat alles vlot verholpen door de Fiat-dealer.