Fiat Marea Weekend 2.0 20V HLX (1997)
Uitvoering | Marea Weekend 2.0 20V HLX |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Intro
Vorige week per toeval achter dit forum gekomen, nadat ik op zoek was naar een Fiat Marea. Het lijkt me dus leuk mijn hernieuwde ervaringen met mijn (inmiddels) 3e Marea met jullie te delen
Eind jaren 90 en begin deze eeuw heb ik 6 jaar lang kunnen genieten van respectievelijk een Marea Weekend elx en een Marea Weekend hlx. Vanaf 2003 werd de Marea helaas opgevolgd door de niet zo spannende Stilo, dus volgden 3 andere auto's, die geen van allen mij zoveel plezier bezorgden als de 2 Fiats.
Aangezien "Vadertje Staat" mij al genoeg belasting aftroggelt heb ik besloten om mijn "leasebak" alleen nog maar zakelijk te gebruiken. En aangezien mijn vriendin voor haarzelf ook een auto wilde, was de keuze al snel gemaakt.
Die keuze viel dus op de Fiat Marea en vorige week bij een officiele Fiat dealer eens wezen neuzen. En ja wel hoor: hij had er nog eentje staan en wel in de hlx uitvoering met slechts 170.000 op de teller, over de prijs en andere voorwaarden werden we het snel eens en de koop werd gesloten.
Waar ik mij op voorhand wel wat zorgen over maakte is de leeftijd van deze auto's en daarom voor alle zekerheid de Fiat bij een officiele merk dealer gekocht en daarbij realiseer ik mij ook dat mijn ervaringen met deze auto gebaseerd zijn op 2 fabrieksnieuwe auto's, dus zal het nu met een 13 jaar oude uitvoering niet zo postief kunnen zijn.
Morgen (7 oktober) wordt hij afgeleverd en dan vangt er weer een nieuw avontuur aan en zal ik regelmatig deze review updaten.