Fiat Marea Weekend 1.6 16V SX (2000)
Uitvoering | Marea Weekend 1.6 16V SX |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Op het moment dat je voor de keuze staat en nieuwe auto aan te schaffen ga je kijken wat binnen je budget past. Gekeken naar een VW Golf, Opel Astra e.d. en tot de conclusie komend dat je mar weinig voor je geld krijgt, besloten eens te kijken wat je bij Fiat kunt kopen voor dit budget, immers de Tipo die ik reed beviel erg goed.
Verassend was dat je bij het instapmodel (SX)een heel ruime uitrusting had, aangevuld met een climate control. De keuze was snel gemaakt mede gezien de ruimte van de auto en de riante zitpositie (mijn lengte is ruim 2.00m.)
Nu 4 jaar verder bevalt de auto nog steeds erg goed. De werking van de climate control valt me tegen. In de zomer duurt het bij warme dagen vrij lang tot een aangename temperatuur is bereikt. De verhalen dat je met airco nooit geen last meer hebt van aangeslagen ramen heb ik ondertussen ook al naar het land der fabelen gewezen. Daarnaast begint de auto links en rehts te rammelen en te kraken, maar dat schijnt een eigenschap van Fiat te zijn, mijn vorige auto (Tipo) had daar ook last van.
Ook is de auto niet echt geschikt om bij een vakantie een volbepakte dakkoffer en vouwwagen te verslepen, daar hij behoorlijk op z"n kont gaat hangen. Maar dit is echter goed op te lossen met hulpveren.
Al met al een auto waar ik erg tevreden over ben ondanks de paar minpunten.
De climate control begaf het na ruim 1 jaar, maar dit is door de dealer perfect gerepareerd met een uitstekende financiele afwikkeling.
Verder alleen normaal onderhoud.