Fiat Grande Punto 1.4 Edizione X (2009)

Fiat Grande Punto 1.4 Edizione X (2009)

UitvoeringGrande Punto 1.4 Edizione X
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2014

Terug naar Fiat

Na een paar nare ervaring met mijn vorige auto, nu besloten om terug naar Fiat te gaan. Goede ervaringen met het merk, en we hopen ook op wat minder onkosten.

We zochten deze keer een auto die wat goedkoper in de belasting was en belangrijker, eentje die zuiniger was dan de 1:10 die ik gemiddeld met de Lancer behaalde.

Vandaag de auto opgehaald bij de garage. Een zwarte 1.4 Edizione X. Een speciale uitvoering van toen de X-Factor populair was en Fiat daar sponsor van was. Ik ben zelf geen fan van de X-Factor...maar behalve de kleine X achterop is er niets wat je daar aan herinnert.

Deze versie staat op 16 inch velgen. Eigenlijk is het een 1.4 Racing met een X achterop. Zo komt hij bij de verzekeraar ook voor in de administratie.

Vandaag voor het eerst echt (na de proefrit vorige week) wat rond gereden in de auto. Dat is even wennen!!
De Mitsubishi Lancer had flink wat meer koppel en lag nagenoeg ongeveerd als een zuignap op de weg. De koppeling had 2 standen vol in of vol uit. Dit nodigde natuurlijk uit tot het sportieve rijden.

De Punto is allemaal wat zachter.

Hij rijdt lekker smooth over hobbeltjes. Het motortje komt geen power tekort, maar dat Fiat dit eigenlijk een 1.4 Racing noemt, snap ik niet. Maar goed....daar heb ik deze auto ook niet voor gekocht.

Het schakelen en koppelen gaat ook erg soepel. Het schakelen kost nauwelijks moeite. Lekker relaxed rijden.

De auto is qua klokjes en knopjes ook een stuk luxer dan de spartaanse Lancer. Boordcomputer aanwezig incl Blue&Me. Dat laatste werkt best goed, en wanneer ik tegen mijn auto praat verstaat hij me altijd goed. Nog geen idee of ik het echt zal gaan gebruiken.

Zodra ik wat meer ervaringen heb, dan zal ik het hier publiceren.