Fiat 500X 1.5 Hybrid Sport (2022)
Uitvoering | 500X 1.5 Hybrid Sport |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Eerste ervaringen
Vandaag, na 11 maanden wachten mijn fiat 500x sport hybride gaan ophalen. Nou, heerlijke wagen, soepel, goede zetels, sportieve trim, heel mooie velgen 19 duims. Ik had schrik dat die heel hard zouden aanvoelen maar dat is onterecht, de vering is wat verlaagd en zeker niet zo hard als onze 500c! Prachtige kleur Rosso Passione; diep rood wat echt wel een sportieve look geeft! Maar dit is geen sportieve wagen maar had ik ook niet verwacht. Heel jammer is dat er geen parkeersensoren op zitten zowel vooraan als achteraan, die mis ik al meteen! Misschien zijn die achteraf leverbaar? Maar ik denk het niet.
Audio valt best mee met zes speakers, infotainment is voor mij groot en snel genoeg, ik let liever op de weg, prachtig stuur met alcantara en volledige bediening achter het stuur, geniaal. Verbruik valt in eerste instantie tegen, 7 liter per 100 km, maar zal wel zakken na verloop van tijd. Veel bekijks in deze kleur en trim! Zalige automaat. Ik ga parkeersensoren laten monteren want zicht naar achteren is heel beperkt . Adaptieve Cruise controle is zalig!
Na een heel mooie rit naar de Ardennen wat meer ervaringen: de A stijl is nogal groot in haarspeldbochten Soms doe je het koffer dicht maar toch geeft de dash dat het koffer niet dicht is… paar irritaties maar komt wel goed. Nog steeds erg tevreden. Vandaag trekhaak en achter sensoren laten monteren, echt nodig.
Onder garantie het slot van de achterklep laten vervangen, moet je toch hard blijven toeslaan. Verbruik blijft stabiel op 6,9 l /100 km wat veel is.
Update
Eerste onderhoud gehad, klein onderdeel van de hoedenplank vervangen onder garantie. Nog steeds erg tevreden van deze wagen, verbruik 6,5 l/ 100 km. Mindere punten: soms schokkerig bij afremmen en bij overgang elektro / benzine, twee terugroep acties gehad iets met de batterij en iets met een klep, opgelost op een uurtje. Zalige trip naar Frankrijk met twee e-bikes achterop, adaptief cruise control is echt zalig , maar waarom niet automatisch de snelheid van het verkeersbord ? Alfa heeft dat wel??
Tweede onderhoud
Nog net onder waarborg; linker spiegel klapt niet meer in. Maandag zal het opgelost worden. Ik hou je op de hoogte

Fiat 500X 1.3 FireFly Turbo 150 Sport Automaat | CARPLAY | Full LED | Trekhaak
- 2021

Fiat 500X 1.5 Hybrid 130pk DCT7 Sport Cabrio | Navi | App Connect | Climate | Camera | Blind Spot | PDC | Elektrisch Vouwdak
- 2024

- 2024