AutoWeek.nl heeft je steun nodig

UitvoeringDS4 Crossback THP 165 Chic
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2022

Premium beleving!

Na de C4 Cactus op zoek naar wat anders, bij voorkeur een automaat. Na de C4 bekeken en gereden te hebben, wilde ik deze in 1e instantie als opvolger. Maar electrisch is nu nog even een stap te ver, en benzine uitvoering best
ook prijzig. Dus viel mijn oog op een gebruikte DS.
En deze zeer luxe uitvoering werd aangeboden bij mijn Citroëndealer. Tsja, wat doe je dan. Een DS4 Automaat, full options, leder etc, 165 paardekrachten en prachtige kleur en een elegant en sportief model.
De auto is vlot, comfortabel en zuinig tot nu toe.
Dealeronderhouden en dat is te merken.
Hoewel zeker zo groot als een gewone C4 is de auto wel wat minder praktisch, met name de achterportieren zijn ongewoon van vorm. Maar de chique details maken veel goed en het rijplezier. Het comfort is totaal anders, vering
niet te vergelijken met hydraulique, maar zeker niet onprettig. De afwerking is zeker premium te noemen.
De auto is stil en ademt luxe. De vooruit is bijzonder, loopt ver door in het dak. Tot nu toe zeer tevreden en denk dat ik de auto lange tijd zal bezitten. We gaan het zien!

Voortgang!

Nu wat meer bevindingen:
Auto rijdt nog steeds fijn, vlotte starter en gemiddeld 1 op 18.
Lange afstand ook zuiniger. Automaat schakelt soepel, motor is stil en pittig. Verhalen betreffende de THP motor zijn mij bekend, juiste olie bij aflevering door dealer ververst, verder 12 maand volledige garantie dus daar maak ik me voorlopig niet druk over. Dit weekend rit naar Frankrijk,
ben benieuwd hoe dat gaat bevallen! Geen problemen tot nu toe, maar dat zou ik ook niet verwachten.
Tot de volgende update!

Update

Inmiddels terug uit Frankrijk, DS heeft prima gereden.

Gemiddeld gebruik 1:15 bij snelheden van 130 en soms 130+.
Met 4 personen en bagage en koude temperaturen. Vindt ik heel acceptabel
en de motor is gretig. Inhalen gaat moeiteloos, automaat reageert soepel.
Comfort is prima, fijne stoelen, zeker met de massage aan. Wegligging is super, stuur reageert direct, goed contact met de weg. Remmen zijn fel en goed doseerbaar. Vering niet te stug, wel anders dan de C4 Cactus, maar die had ook de nieuwe adaptieve dempers. En zeker geen hydraulique, maar dat is natuurlijk geen vergelijk.
En inmiddels niet meer te bestellen.... Auto is ook verrassend ruim, 4 volwassenen zitten prima. Verder geen vreemde resonanties, alles voelt premium. Geen olieverbruik, geen problemen gehad. De verlichting is ook helder, je hebt goed zicht. Kortom: ik ben dik tevreden!
Op naar de volgende update!

Nog steeds tevreden!

De auto nu een jaar in mijn bezit.
Dus tijd voor een update. Inmiddels vondt ik dat de motor bij de koude start niet fijn draaide. En ik hoorde een lichte ratel direct na het starten. De garage heeft het meteen goed opgepakt. Ze hebben in 1e instantie de distributieketting vervangen en de kettingspanner. Daarmee was de ratel verdwenen maar de auto reedt nog niet helemaal lekker. Ze hebben daarop de automaat gespoeld. Tevens de veerschotels omdat ik geluiden hoorde in de voorwielophanging. Omdat ik nog niet tevreden was hebben uiteindelijk de motor gereinigd, een fusee kogel vervangen en nu draait de motor als een zonnetje, alle rammels verdwenen. Gelukkig onder garantie allemaal opgelost, dus hij kan weer een hele tijd door!
De DS is en blijft een aparte verschijning en rijdt super. Ik hoop er nog lange tijd mee te rijden!

APK

De DS is gisteren APK gekeurd, zoals verwacht geen bijzonderheden.
Voor de APK heb ik de banden nog vervangen door 4 nieuwe Michelins,
hij rijdt nu nog fijner. De Michelins zijn duidelijk comfortabeler en stiller.
De auto rijdt nog steeds fantastisch, en ik ga vol vertrouwen verder met genieten.

10,0

PRIVATE LEASE DS 4