Daihatsu Copen Roadster 1.3 16V DVVT (2009)

Daihatsu Copen Roadster 1.3 16V DVVT (2009)

UitvoeringCopen Roadster 1.3 16V DVVT
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2025

Eerste paar duizend km in de Copen!

Afgelopen oktober heb ik deze Copen kunnen overnemen van mijn schoonvader, die hem 13 jaar in zijn bezit had en 2e eigenaar was van deze origineel Nederlandse roadster. Ik mocht hem al vaak lenen, maar nu is hij dan toch echt van mij.

Ik wilde altijd al een kleine, lichte en sportieve auto, maar een Lotus is over het algemeen vrij duur in aanschaf en ik wilde ook graag iets wat je niet elke dag ziet. Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst in de Copen reed, was ik direct verkocht, wat een plezier! Zelfs met dak dicht is het leuk rijden, al is open rijden natuurlijk het allerleukste.

Het is niet de snelste auto in een rechte lijn (wel vlot genoeg), maar in de bochten is het een waar feest om te rijden. Momenteel gebruik ik de auto dagelijks, en dat is echt elke keer opnieuw met een glimlach. De auto heeft hiervoor nooit vorst gezien, maar zelfs in de koude weken is het altijd starten en rijden zonder problemen. Ook het verbruik valt zeker niet tegen. 1 op 16 is zeker haalbaar, zelfs 1 op 17/18 is nog te halen. De auto verbruikt wel wat meer als je continu 130 rijdt, en dan sta je snel langs te kant met zo’n klein tankje. Voordeel is wel dat dan de rekening aan de pomp ook nooit hoog kan zijn, dus gevoelsmatig is het niet erg ;).

Komende zomer mag hij weer voor de APK naar de garage en dan wordt ook het onderhoud weer uitgevoerd. Daar maak ik me niet druk om, aangezien deze betrouwbare Japanner mijn schoonvader in 13 jaar nooit teleur heeft gesteld.

Ik hou jullie hier graag op de hoogte van het rijplezier, de kosten en ervaringen met deze auto! Afgelopen jaar, voordat hij op mijn naam stond, al een tripje naar de Nürburgring gemaakt en dat staat dit jaar weer op de planning :).

Wordt vervolgd…