Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)

autoreview

Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)
Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)Daewoo Tacuma 1.6 Style (2004)

Signalement

UitvoeringTacuma 1.6 Style
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf11.800 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Mede door de nieuwe grille heeft de auto een beter aanzien dan voorheen.
Qua zit-comfort is het genieten geblazen in deze auto. De chauffeursstoel is goed instelbaar voor mij als hernia-patient. Ook verder is de binnenruimte riant. Het motorgeluid is bij het optrekken wat rauw, maar op snelheid weer lekker rustig. Het schakelen is vergeleken vanuit mijn vorige auto wat vreemd: bij een toerental van 3000 kom je niet boven de 100 km/uur. Het gebruik ligt op ca. 1:12. Dat valt me niet tegen: het is weliswaar niet zuinig.

PROBLEMEN

Door de dealer is na een paar weken het stabilisatierubber (kraken van het auto-onderstel bij verkeersdrempels) door een gemodificeerd exemplaar vervangen. Voor de klacht van van het trillen van het stuur bij het afremmen werden de wielen uitgebalanceerd maar het probleem bleef. Nu zijn de remschijven vervangen en is dat probleem ook voorbij.
De vervanging viel onder de garantie. Volgens de garage was het vervangen van de schijven bij 14.000 km een onbekend probleem. Gezien de opmerkingen onder my review over de Tacuma komt dit probleem m.i. wel vaker voor.
Hopelijk doet Chevrolet/Daewoo met alle Tacuma-opmerkingen onder My Review zijn voordeel.
Inmiddels (febr.2006) staat de km.teller op bijna 26.000.
De auto rijdt goed, is comfortabel, het verbruik ligt op
1 op 12 gem./bij stadsritten en 110km/u op de snelweg.
Onlangs zijn de stabilisatierubbers (voor de 2e keer) vervangen, omdat de wagen kraakte bij verkeersdrempels e.d.
alsmede zijn de achterschokbrekers vervangen omdat ze nogal
bonkten: alles valt onder de garantie.
De garage (chevy-dealer in ons dorp) biedt goede service.
Het lijkt of er weer lichte trilling in het stuur komt bij het afremmen. Garage stelt dan voor om remschijven af te vlakken op de wagen (en niet gedemonteerd): schijnt beter te zijn. We zien wel tegen die tijd.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens