Daewoo Lanos 1.5 SX (1997)
Uitvoering | Lanos 1.5 SX |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Lanos is een comfortabele auto mits je geen langere afstanden hoeft af te leggen van meer dan ongeveer 200km.
Hij zweeft over de straat door de zachte vering. Snelle bochten worden genadeloos afgestraft. Een setje 15’ sportvelgen zal uitkomst bieden ipv de originele 13’.
Hierdoor zal het stuurkarakter ook aanzienlijk verbeteren.
Bij doorsnee rijstijl heb ik het gepresteerd om 1 op 14 te rijden. Het geluidsniveau word boven de 100 km/h wat hoog maar is voor deze auto in zijn klasse acceptabel.
Hij bied voor mij genoeg ruimte, alleen de hoge smalle opening van de kofferbak is een klein minnetje.
Verder is de lanos best vlot en wil echt weg als je het pedaal intrapt. Je kunt in de 3 nog een ruime bocht pakken en in de 4 optrekken van 50 naar ongeveer 130. Je hoeft niet vaak te schakelen. Vreemd genoeg heeft de lanos best trekkracht in de lagere toerentallen. bij het wegrijden hoef je amper het gaspedaal aan te raken. Het lijkt wel een diesel.
Ik heb bij circa 80000 km de waterpomp vervangen omdat deze lek was.
Verder is hij gechiptuned sinds 90000 km. Bij dezelfde rijstijl word de auto zuiniger. Heeft origineel 87 pk en nu 115 pk. Geen spijt van deze ingreep gehad.
heeft verder bij 90000 km nieuwe schijven en blokken gekregen met homokineethoezen en fuseekogels.
Bij ongeveer 40000 km heeft de voorste flexibele uitlaatpijp het begeven en begon te lekken.