Daewoo Espero 1.8 CD (1997)
Uitvoering | Espero 1.8 CD |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Wat een onderhoud!
Ik was student en bezig met de 4e auto bezig van onder de 300euro. Na met de studie gestopt te zijn en aan het werk te gaan moest er een groter en degelijkere auto dan de 309 komen. Na enkele proefritten in divers autos waaronder enkele Esperos deze gekocht. Op het eerst gezicht erg veel auto voor zo weinig geld. Ruim, stil, redelijk snel en gewoon mooi. Helaas te veel onderhoud dan redelijk kan zijn. Ik heb de auto gekocht in april 2008. Nu binnen een jaar het volgende moeten uitvoeren:
- voorpijp uitlaat
- mechanisme ruitenwisser
- accu
- koppeling
- versnellingsbak
- distributieriem en v-riem
- nieuwe banden voor plus uitlijnen
- alle verlichting binnen al buiten.
Momenteel begint hij erg slecht te lopen tijdens stadsverkeer/file rijden. Tevens is de stabalisatorstang net gebroken. Andere details die me zorgen maken zijn onder andere water in de kofferbak, temperatuursensor kapot, vlak gedeelte op de rechtervoorband. Ik zit er nu sterk over te denken om geen geld meer in het zwarte gat te stoppen en op zoek te gaan naar een auto die het geld waar is.