| Uitvoering | Sandero Eco-G 120 Journey |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 352 km |
Miskoop van de eeuw
Nadat ik enkele jaren in een Dacia Spring had gereden, werd het tijd voor iets nieuws.
Dacht ik.
Ik heb weinig noten op mijn zang (zie mijn vorige auto...) dus een eenvoudig autootje voor niet al te veel geld was mijn idee.
De keuze viel op de Dacia Sandero op LPG met automaat. Met 7 jaar garantie.
LPG zou ik niet snel kiezen, maar omdat het er af-fabriek in zit leidt dat tot een vriendelijke aanschafprijs.
De Sandero is een eenvoudige auto waar je niet veel van moet verwachten.
Dat doe ik dus ook niet en dan komen verwachtingen uit.
De auto rijdt middelmatig, het interieur is middelmatig en op de stoelen hou je het nog wel een uurtje of 2 uit, maar dan verlang je wel naar een plaspauze.
Dat, samen met de rumoerige (matig presterende) motor en de hakerig schakelende automaat, valt te verwachten van een model van dit merk en in deze prijsklasse.
Ga je voor goedkoop, dan lever je in.
Voor mij geen probleem. De auto is voor mij een middel om van de ene plaats naar de andere te komen. Ik maak geen plezierritjes.
De auto komt de garage uit als ik ergens heen moet, anders niet.
Helaas zit er een probleem in de auto. Een raar metalig gierend geluid komt er onder het motorkapje vandaan als ik 's ochtends de garage uit rij. Of als ik 's middags naar huis ga.
Hiervoor is de auto al 4 keer naar de garage geweest.
Ondanks wilde testritten die het verbruik aanzienlijk opjagen en waarbij het resterende rijbereik als sneeuw voor de zon verdwijnt, heeft de dealer geen idee waar ze het zoeken moet.
Tja, dat is tegenwoordig de maatstaf: als de monteur het niet kan opzoeken met een stekkertje in de auto pluggen en een paar handgebaren op een tablet maken, dan weet men het niet.
Dus de auto heb ik enkele keren terug gekregen met de mededeling dat ze het geluid niet kunnen reproduceren. Terwijl het heel eenvoudig is: starten en normaal wegrijden. De herrie is angstaanjagend en tegelijkertijd zeer vermakelijk voor buren, familie en collega's.
Ze lachen zich suf. Hoe kon je ook zo stom zijn om zo'n hok te kopen?!
Het is zelfs zo dat je niet eens hoeft te rijden: starten, gas geven, gas lossen, herrie.
Maar maak dat maar een monteur wijs.
Nu staat de auto weer bij de dealer. Ik heb zelf nauwelijks in het apparaat gereden, de meeste kilometers zijn inmiddels door wildvreemden op de teller gezet.
Daar koop je geen nieuwe auto voor.
Voorlopige conclusie: het lijkt op papier een leuke aanbieding maar alsjeblieft: maak niet dezelfde fout als ik en loop met een grote boog om de Dacia Sandero 120 LPG automaat heen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee