Dacia Duster HYBRID 140 Journey (2024) #2
Uitvoering | Duster HYBRID 140 Journey |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Kwaliteit vs. Budget
Na 12 jaar Honda Jazz hybrid ervaring een nieuwe afslag genomen. De Honda heeft ons nooit laten staan en hij is verbazingwekkend zuinig gebleken (<1:20). Dan de eerste bevindingen met de Dacia. De eerste acceleratie gaat electrisch waarna de benzinemotor vrij snel inhaakt. Zo rond de 50 km/h maakt hij redelijk wat toeren maar hij blijft op de achtergrond. De rijhulpmiddelen (EU) staan vanaf aanvang aan en zijn verschrikkelijk irritant (lane-assist). Dit is eenvoudig uit te schakelen, maar het toont wat mij betreft de overbodigheid van de EU aan. Om het kort te houden:
+Verbruik 1:20 is haalbaar
+Vering is goed
+Geluidsniveau is acceptabel
+Parkeersensoren en camera's werken goed
-Geluidskwaliteit audio is slecht(speakers)
-Automatische lichtregeling is onbruikbaar, hij zet vol licht op tegenliggers
-Cruisecontrol pakt niet mooi op
-Lane-assist is onbruikbaar, bij het gevaarlijke af
Ik ga nog bij de garage langs om een en ander na te laten kijken. Hierover later meer ......
PRIVATE LEASE Dacia Duster

Dacia Duster 1.0 TCe 100 ECO-G Extreme | 360° Camera | Navigatie | Stoelverwarming | 18" LM-Velgen |
- 2025

Dacia Duster 1.6 Hybrid 140 Extreme | Apple CarPlay / Android Auto navigatie | Climate Control | Parkeersensoren |
- 2025

Dacia Duster 1.6 Hybrid 140 Extreme | 360° Camera | Trekhaak | Navigatie |