Citroën ZX Reflex 1.9 D (1994)
Uitvoering | ZX Reflex 1.9 D |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik rij nu de ZX zelf 1,5 jaar. Bij kilometerstand 220000. En het bevalt me goed. Ik ben 20 jaar en hou wel van een beetje gas erop. Blij toe dat het geen snelle auto is want anders was het snel gebeurd. Waar het vooral om gaat is dat hij gewoon lekker rijd. Ik kan er met gemak drie mensen in meenemen. Wat ik ook wel grappig vind is dat hij hoe dan ook plankgas 165 gaat. Of je nou alleen in de auto zit of helemaal vol wind tegen of mee. Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten dat hij 165 gaat. Ook handig op de snelweg waar je 120 mag raak je je rijbewijs niet door de snelheid kwijt. Mijn ervaring over het algemeen over mijn witte bolide is goed.
Problemen, welke auto heeft dat niet? Die wil ik wel. Toen ik de auto net twee weken reed waren de remklauwen versleten. In de zomer heeft de kop het begeven. Uitgeleend aan een kameraad van me die niet helemaal goed met de auto kon rijden denk ik. constant hoog in de toeren doet het met warm weer niet echt goed. Maar dat is ook weer opgelost. Achterrem klauwen zijn laatst vervangen. En de laatste tijd kan hij soms zijn remdruk niet goed kwijt en wordt het pedaal hard. Het bekende touwtje las ik net heb ik ook al last van gehad. Maar afbrekende plastic delen?? Nee. De binnenkant is nog helemaal top.