Citroën ZX Furio 1.8 (1993)
Uitvoering | ZX Furio 1.8 |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Aan de ZX heb je een fijne en comfortabele auto, zeker als het je eerste auto is! De 1.8 motor is geen gti maar is toch zeer vlot vind ik. Op de snelweg is een inhaalactie bij 140 geen probleem, hij trekt meteen weg. Jaja ook dan nog. Alleen vond ik de trappers (rem, koppeling en gas) wat dicht bij elkaar zitten. Maar dat went wel.
Verder heb ik hem een beetje mooier gemaakt (vind ik) door andere velgen, 15 inch 195 breed. Past net achter haha. Ik heb hem over laten spuiten in een felle kleur rood, door een oom van mij die heeft een spuiterij dus da kwam goed uit. En ik heb hem 35 mm verlaagd aan de voorzijde wat er zeer gelikt uit ziet, het rijdt ook nog niet verkeerd. Al is het comfort wel minder, maar de wegligging nog beter. Last but not least zijn de ramen rondom geblindeerd.
Tot nu heb ik vervangen, benzinepomp. (houdt ermee op midden in de nacht natuurlijk) versnellingbak, omdat het differiseel ofzoiets kapot was. En 2 weken terug liep de spanrol kapot waardoor de distibutie riem versprong en er 3 kleppen kapot/krom waren. DDus laat je spanrol ook nakijken bij het vervangen van de distributieriem!
Bij betrouwbaarheid heb 3 sterren, dat bedoel ik dan bij die kilometerstand. Als hij een stuk jonger was zal de betrouwbaarheid wel hoger zijn.