Citroën Xsara Picasso 1.6i 16V Caractre (2006)

Citroen Xsara Picasso
Citroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara Picasso - interieurCitroen Xsara Picasso - interieurCitroen Xsara Picasso - interieur

UitvoeringXsara Picasso 1.6i 16V Caractère
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2014

Citroen xsara picasso 16-16V

Na 5 jaar een xsara hatchback te hebben gehad, werd de auto te klein, voor 5 personen, de kids werden immers groter, nu zitten we met de picasso weer wat ruimer achterin, het is wel even wennen de hoge zit, en hij rijd natuurlijk heel anders, hoog overhangen, en meer vatelijk voor wind. Heb de auto gekocht voor 4200,- en gelijk nieuwe einddemper, en nieuwe distributie afgedongen , voor de zelfde prijs, en ook de remschijven en blokken zijn gelijk vervangen, + een afleverbeurt, heb er nog maar 2000km mee gereden, maar bevalt tot dus dan goed, en ook het verbruik valt mee, 1 op 13,4, met de hatchback die de zelfde motor heeft reed ik 1 op 16. Het enige wat ik raar vind, is dat de hatchback al rem assistent had, en deze niet, en dat mis je wel als je een keer hard moet remmen,

update, 7-2-2016.
zo we zijn een jaar verder,
en de auto gaat me steeds beter bevallen, stoelen eruit en je hebt een busje,
het is nu winter??? en de auto staat op winterbanden, dit is wat nadeliger voor het verbruik, nu gem 1op 12,3. blijft voor zo,n auto mooie waardes toch.
en hij laat me nooit in de steek,(afkloppen)

We zijn nu 2 jaar verder,

Zo dus nu 2 jaar verder, vorig jaar nieuwe voorwiel ophanging er onder gezet, de rubbers werden te ruim, zodat de geometrie van de wielen niet meer goed waren af te stellen, hij liep iedere keer naar de linkerkant van de weg, is een vrij simpele klus dus was voor 400,- klaar, wel alles zelf eronder gezet, alleen het laten uitlijnen is uit besteed,
Anders had het kosten plaatje er wel iets anders uit gezien,
Volgens de garage moet alleen er een nieuwe achterrem leiding worden vervangen, ivm roest,
Al met al is het dus goedkoop auto rijden zo, hopelijk blijft dit zo,

6,0