Citroën Xantia Break 1.8i 16V Plus (2001)
Uitvoering | Xantia Break 1.8i 16V Plus |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Juni 2006: Vanwege het feit dat onze vorige Xantia Break al aardig op leeftijd kwam en ruim 206.000 km. had gelopen, is er besloten dat er een nieuwe auto moest komen. Aangezien we al een tijdje op zoek waren naar een andere Xantia Break hadden we er al een aantal in ons hoofd die aanmerking kwamen. Na een aantal wagens bekeken te hebben, is er besloten om deze Xantia Break in de kleur Gris Fulminator te kopen. De auto had 95.800 km. gelopen bij aankoop en het betreft hier de Plus uitvoering. Dit was de uitvoering waarmee de Xantia er in feite uitgedaan werd bij Citroën en daarom uitgerust met een aantal prettige opties.
Een paar redenen waarom we weer een Xantia Break hebben gekocht, is dat het een erg prettige auto is om te rijden, het uiterlijk erg aansprekend is en de auto erg ruim is. Daarbij vielen de kosten van de andere Xantia Break eigenlijk altijd wel mee, de auto had geen grote extra kosten buiten de reguliere beurten om.
Juli 2006: het filter van de airco blijkt niet vervangen te zijn voor aflevering van de auto. Dit zal onder garantie worden opgelost door de specialist.
November 2006: sinds een aantal maanden zijn er piepjes hoorbaar van de reactiestangen. Deze moeten dus vervangen worden. Aangezien er na aflevering een half jaar garantie op de auto zat en er na deze periode een controlebeurt wordt uitgevoerd, zullen deze onderdelen bij die beurt vervangen worden onder garantie.
Juli 2006: vervangen filter airco (niet gedaan voor aflevering)
November 2006: reactiestangen moeten vervangen worden, gebeurt onder garantie, top!