Citroën Xantia 1.9 TD SX (1995)
Uitvoering | Xantia 1.9 TD SX |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Sinds oktober 2001 rijd ik in een Xantia 1,9 TD met 90 pk. Allereerst moet ik zeggen dat het een fantastische auto is. Ik ben sinds een jaar woonzaam in Oostenrijk en ben afgelopen december met mijn Xantia naar Nederland gereden om daar vakantie te houden.
Het comfort wat deze auto biedt kan zelfs een BMW niet bieden. Dat komt door de speciale vering waarmee de Xantia is uitgerust. Die vering biedt zeer veel comfort, op korte stukken, maar je merkt het meer als je een paar uur achterelkaar rijd. Ik heb in december 22 uur gedaan over de reis naar Nederland. Ik ben aan het einde uitgestapt en was eigenlijk maar heel licht vermoeid. Dat komt doordat de vering zoveel oneffenheden wegfiltert, dat je veel rustiger in de auto zit.
Ik ben ook zeer tevreden over het verbruik van de dieselmotor. Ik ben zeer lange tijd met hoge snelheid gereden en heb ongeveer 7,5 l /100 km gebruikt. Dat vind ik een zeer acceptabele waarde.
Verder de uitrusting is goed, alles wat een mens nodig heeft. Een stuurbekrachtiging, elektrische ramen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Verder is de beenruimte voor de achterpassagiers voldoende, kofferruimte is ook voldoende. Al met al een heerlijke reisauto!!
Problemen heb ik tot nu toe eigenlijk niet gehad. Het normale onderhoud. Getande riem bij 90.000 km gewisseld. En nu krijgt hij zijn 100.000 beurt.