Citroën Saxo 1.4i 538 Sport (1999)
Uitvoering | Saxo 1.4i 538 Sport |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik rijd nu ruim een jaar in deze mooie Saxo, de auto ziet er met zijn verbrede wielkasten en side skeurts en lichtmetalen velgen mooi sportief uit !
De rijeigenschappen zijn dik in orde, de motor is lekker pittig en rijdt ook nog aardig zuinig, gemiddeld 1 op 14 met ritjes alleen in de stad.
De vering is wel wat stug, maar nog wel voldoende comvortabel, maar dat hoord nu eenmaal bij dit type auto, de wegligging is in een woord geweldig, scherpe bochten maken is met deze Saxo een waar feest !
De stoelen zitten goed en de stof ziet er na 8 jaar nog als nieuw uit, wel hoor je in het interieur af en toe wat piepjes en kraakjes maar dat mag de pret niet drukken, de materialen zijn dan ook van wat goedkoop ogend kunststof.
Het stuur vind ik ook een min puntje van de auto, het staat te recht op wat je vooral bij langere ritten gaat merken, je armen worden dan wat vermoeid.
De auto stuurt daar in tegen wel fijn en direkt met voldoende gevoel.
Kortom ben ik met deze Citroen zeer tevereden !
* lekke uitlaat (vervangen onder garantie dealer)
* airbag lampje bleef branden, bekend probleem bij dit type saxo van 1999
opgelost door dealer onder garantie
* Dynamo kappot deze is vervangen
Kortom weinig problemen tot nu toe.