Citroen C5 X Plug-in Hybrid 225 Shine (2022) #3
Uitvoering | C5 X Plug-in Hybrid 225 Shine |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Eerste ervaringen
Na ruim een maand wachten op het kenteken, heb ik op 17 december j.l. deze 2e hands (recent geïmporteerde-) Citroen C5-X plug-in hybride opgehaald bij Auto Smeeing in Soest. Eigenlijk was ik van plan om mijn Peugeot in te ruilen voor een jongere versie, totdat ik in de showroom deze auto zag staan. Eerlijk gezegd kende ik het model niet, maar ik was meteen verkocht. Ondanks dat ik hem nog maar kort rij, heb ik al wel het e.e.a. te melden. Om te beginnen ben ik zeer onder de indruk van het rijcomfort en alle opties die deze Shine uitvoering biedt. De Head Up Display vind ik geweldig maar moet nog wel wennen aan de instellingen van de (adaptive) Cruise Control en Lane Assist. Ook het grote scherm in het midden van het dashboard is prachtig, maar het is wel flink puzzelen om de werking ervan onder de knie te krijgen. Android Auto werkt overigens prima én draadloos. Dit is mijn eerste stekkerauto, dus voor mij een compleet nieuwe ervaring. Thuis laden is voor mij geen optie, dus ben ik aangewezen op de openbare laadpalen in de buurt. De ervaring die ik tot nu heb met opladen is in de eerste plaats dat het toch vrij lang duurt voor de batterij is opgeladen met een 17 kW laadpaal, n.l. zo'n 5 uur. Als dan de batterij op 100% staat, is het rijbereik (volgens de My Citroen app) slechts 30 km. Dat heeft neem ik aan te maken met de buitentemperatuur van 6 tot 8 graden. Gek genoeg geeft mijn ANWB Laadpas-app aan het einde van dezelfde laadsessie een rijbereik aan van 39 km. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen v.w.b. het opladen en rijbereik.
PRIVATE LEASE Citroën C5 X

Citroën C5 X 1.6 Plug-in Hybrid Business Plus
- 2023

Citroën C5 X 1.6 Plug-in Hybrid 180 Plus
- 2024

Citroën C5 X 1.6 Plug-in Hybrid 225 Max | Navigatie | Massagestoelen | Lederen bekleding | Camera | Lichtmetalen velgen | Keyless | Stoel & Stuurverwarming | Getint glas
- 2024