Citroën C5 X (2022)
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Spijt
Ervaringen C5X Hybride 225 Shine geleverd eind december. Nu na 4 maanden en 10000km.
De software is vaak erg onhandig en draagt niet bij aan het beloofde gebruiksgemak. Teveel dingen om op te noemen. Voorbeeld: de helderheid van het grote display is overdag niet te regelen, witte vlek op de kaart van de TomTom(elektrisch bereik bij een hybride).
De afwijking van de kilometerteller is 4 km minder. Bij 120 km maar ook bij 30 km. Waarom niet procentueel.
Na 4 maanden heb ik onlangs een keer 40 km elektrisch gereden in plaats van de normale 32-34 km. Wanneer zal de C5 de beloofde 50/55 km gaan halen?
En nu het ergste en vraag je je af iemand van Citroen wel ooit op cruise control heeft gereden en ook of de testers van de autobladen dat hebben gedaan.
De cruise control werkt vaak erg direct en schokkerig.
Maar als je op de autoweg op cruise control rijdt reageert de auto op iedere bobbel en kuil. Harder en inhouden tot zelfs remmen toe. Het beloofde veercomfort is dan ook slecht. En dit ook op de Nederlandse autowegen. Vooral in het buitenland en op weg naar Rotterdam bijna ziekmakend. De powerbar in het dashboard gaat dan van helemaal links naar bijna volledig rechts.
Auto al 2 maal nagekeken naar aanleiding van oa dit verhaal en software bijgewerkt. Niks beter. En dat ligt niet aan de dealer. Je krijgt niet te horen of mijn auto de enige is of dat ze het allemaal hebben. Je vraagt af of de software van deze auto is ontwikkeld door iemand die nog nooit in een normale auto heeft gereden.
Mechanisch doet de auto het verder goed, maar als ik dit van te voren had geweten was ik ergens anders gaan zoeken.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Citroën C5 X

Citroën C5 X 1.6 Plug-in 225 Hybrid Shine Navi-Camera-Leder-Keyless-El. Stoelen
- 2023

Citroën C5 X 1.6 Plug-in Hybrid Shine
- 2022

Citroën C5 X 1.6 Plug-in Hybrid Shine | Open Dak | Navigatie | Climate & Cruise Control | Elektrische Achterklep | Lederen Bekleding| Stoelverwarming |
- 2023