Citroën C5 Tourer 2.0 HDiF Ligne Business (2009)

autoreview

Citroën C5 Tourer 2.0 HDiF Ligne Business (2009)

Signalement

UitvoeringC5 Tourer 2.0 HDiF Ligne Business
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf123.500 km
KM-stand laatst182.000 km
Lezerswaardering: 71%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een 'nieuwe' koets !

 • 125.000 km

Toch terug bij een 'oude liefde', Citroën. Na veel omzwervingen via Mazda en Volvo. Waarvan ik niks kwaads zeg, prima auto's.
De C5 van Citroën vond ik al jaren erg mooi, maar, ten tijde van de aanschaf van mijn vorige auto was die nog maar net op de weg, en dus als occasion niet te krijgen. Maar nu wel.
Alhoewel niet eens zo veel, want de C5 heeft het qua bijtelling voor de zakelijke rijders blijkbaar niet zo goed gedaan. Wegens te zwaar en zo.
Het is ook een auto die op twee gedachten hinkt, want hij was verkrijgbaar met 'gewone' motoren maar ook met grote zescilinders. Hij zit volgens mij aan de bovenkant van het D-segment, qua afmetingen en prestaties. Maar ik heb de 2.0 HDIf motor. En dan was de auto qua prijs wel te doen, maar fiscaal was het dus minder.

Ik ben een beetje gevallen voor de 'looks'. En toen ik er mee ging rijden viel ik voor het comfort. Hij zweeft over de weg. Een limousine. Een beetje afstandelijk, dat wel, en groot, dat ook.
Ik rij er nu drie weken mee, en ik begin aan de auto te wennen. Dat duurde wel even. Het comfort en de ruimte en de afwerking van de auto staan op een behoorlijk hoog niveau, zelfs al is de auto 6 jaar oud. Dat betekent dat Citroen wel een goed product heeft neergezet. Er rammelt niks, het is allemaal strak.
Dat de auto meer dan 1600 kg weegt, dat voel je wel.

Ik zal de review regelmatig bijwerken!
De sterretjes voor betrouwbaarheid en gebruikskosten heb ik op 5 sterren gezet, maar dat moet nog gaan blijken dus. We gaan het beleven!

Ik heb de auto gekocht bij een Citroen specialist in Enspijk, en deze garage heeft erg zijn best gedaan op de perfecte aflevering. Gelukt!eerste ervaringen

 • 126.000 km

ik heb de auto nu 5 weken, en ik kan ondertussen wat meer zeggen over de details.

Ruimte
Deze tourer is een echt grote auto, aan de buitenkant. Maar van binnen ook. Deze week voor het eerst de bank plat gehad, en het is mooi vlak. Voorin zit je riant, de instap is ook vrij hoog.
Comfort
De auto is heel stil, erg goede geluidsisolatie. De stoelen zijn lekker groot en geven veel steun.
Rijden
Door het comfort heb je niet zo in de gaten dat de auto vrij snel is. Nu is alles relatief, maar je komt niks tekort. De motor is sterk maar blijft op de achtergrond.

Ik heb de winterbanden laten monteren, en de eerste 5 weken waren er geen storingen. Mooi !

Lange rit

 • 129.000 km

De afgelopen weken veel gereden met de C5, waaronder een vakantietrip naar het Zwarte Woud. Wat opvalt is de rust en comfort, het is een uitmuntende 'autobahncruiser'. Waarbij de dieselmotor mooi zuinig en stil zijn werk doet. 1:17 bij normaal tempo van 130 km per uur is voor deze zware auto prima vind ik. Prima stoelen ook.
Wát een auto!

Winter voorbij

 • 135.000 km

Ik heb de auto nu een half jaar in mijn bezit, en ik ben er heel tevreden over. In de garantieperiode is er 1 storing verholpen en die zat er al meteen in. De gordelwaarschuwing werkte niet, en dat is gerepareerd. Ik heb in dat half jaar 11000 km gereden. Storingsvrij, en erg comfortabel.
De motor loopt erg mooi, en heeft veel kracht. Ik ben een redelijke rustige chauffeur en het verbruik ligt op 1:17. Met ook veel korte ritten er bij valt me dat mee, want de auto is zwaar.
Prima auto tot nu toe.

Jaar er bij

 • 150.000 km

Het was tijd voor het jaarlijkse onderhoud en de APK. Het onderhoud kon beperkt blijven tot nieuwe olie en diverse filters en een enkel gloeilampje. We gaan weer vrolijk door met de C5. Hij rijdt nog steeds geweldig, genieten! Het afgelopen jaar waren er geen technische mankementen. Gewoon goed dus.

wiellager

 • 157.000 km

De afgelopen maanden ontstond er zoemend geluid wat storend werd. Dit is gerepareerd, het was een wiellager rechts voor. Het was nog een precies werk om dat lager te vervangen volgens de garage. "Komt bijna nooit voor aan de voorzijde meneer". Bij mij wel dus.

Groot onderhoud

 • 174.000 km

Er is een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd, en APK. Er waren geen bijzonderheden. Fijne auto nog steeds. Geweldige motor, weer een jaar zonder problemen.

Ingeruild

 • 182.000 km

De auto is ingeruild. Ik kijk terug op 2 1/2 jaar en bijna 60.000 km prettig vervoer. Bijna storingsvrij, er rammelt of kraakt nog helemaal niks.
Wij gaan een maatje kleiner rijden, in een C4.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens