Citroën C3 VTi 82 Collection (2013) #2
Uitvoering | C3 VTi 82 Collection |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
tegenvallen
Dit is mijn 2e Citroen C3.
De eerste was van 2011 en was een 1400, 73 PK uitvoering met alle opties.
Met deze auto reed ik gemiddeld 6,9 liter brandstof op de 100 KM en omdat ik zeer tevreden was over deze auto besloot ik om weer een nieuwe Citroen C3 aan te schaffen.
Nu de uitvoering met een 3 cilinder met 82 pk me alle opties behalve een ""wegwijzer"".
Gelijk maar met de deur in huis vallen:
Het beloofde verbruik is niet te halen.
Nu gemiddeld 6,7 liter op de 100 KM en dat is bij lange na niet het verbruik wat beloofd wordt.
Tevens komt er een zeer storend gereutel uit de uitlaat bij lage toeren, het lijkt op een los zittend schot in de uitlaatpot of zelfs een lekke uitlaat.
Hiervoor ben ik reeds terug geweest naar de dealer, blijkt niet op te lossen, hoort volgens de dealer bij het exemplaar met de 3 cilindermotor ???
Ook het autmatisch weergeven van het oliepijl is bij deze uitvoering weggelaten, terwijl dit wel aangegeven wordt in het instructieboekje.
Kortom, ik het gevoel een nieuwe auto te hebben ingeruild voor een gebruikt exemplaar ipv. andersom.
Jammer, maar helaas ik had het graag anders gezien.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Citroën C3