Citroën C3 PureTech 82 Shine (2018)

Citroën C3 PureTech 82 Shine (2018)

UitvoeringC3 PureTech 82 Shine
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Leuke auto

Juni dit jaar, na lang overwegen, besluit genomen om de C3 nieuw aan te schaffen. De looks spraken mij aan en bij het testrijden was duidelijk dat dit de auto was die ik wilde.

Ik rij niet heel veel kilometers dus heel objectief kan ik nog niet zijn. Wel al een langere rit gemaakt van 400 km en ik niet anders zeggen dat de auto comfortabel rijdt.
Er zijn echter ook wel wat puntjes die nu al naar voren komen, wat ik toch wel snel vind na eigenlijk zo weinig kilometers.

- Rechtsvoor is er een gekraak waar te nemen. Niet aldoor maar regelmatig is dit te horen. Heb zelf moeten zoeken waar het precies vandaan kwam en het lijkt vanuit het interieur te komen. Niet heel groots maar wel iets waar je op den duur je eigen aan kan gaan irriteren.
- Afgelopen week kwam er ook tijdens het sturen een piepend geluid naar voren. Lijkt op wrijving.

Komende week gaat de auto terug naar de garage om de bovengenoemde punten na te laten kijken. Benieuwd wat er uit gaat komen.

Verder echt een fijne auto. Lees toch wel terug dat het inhalen op de snelweg niet altijd als prettig wordt ervaren daar waar mensen vaak moeten terug schakelen om de auto wat meer power te geven. Heb daar persoonlijk geen problemen mee. Hij gaat goed mee in het verkeer.
Ruimte in de auto is voor mij ook zeker voldoende. Onlangs nog naar de stort geweest om spullen weg te brengen, banken plat en alles kon er prima in.
Beenruimte is ook voldoende hoewel het voor langere mensen wat meer problemen op zou kunnen leveren.

Tot nu leuke reacties gehad op de auto, echt een blikvanger in de buurt. Maak je toch wel trots.

Terug uit de garage

Inmiddels de auto weer een aantal dagen terug nadat deze is nagekeken op bovengenoemde punten. Helaas het “krakende’ geluid is niet verholpen. Gedacht werd dat het van de luidsprekers in de deur kwam. Door de trilling van het geluid zou dit wrijving geven. Isolatieband tussen gedaan alleen is het probleem dus niet verholpen.
Toch weer terug naar de garage.

Probleem met het stuur is wel verholpen. Hoewel ik het wel merkwaardig vind dat nu al de kogel in het stuur verschoven was en de auto hierdoor ook al uitgelijnd moest worden. Vraag was dan ook of ik ergens hard tegenaan was gereden zoals een stoeprand, niet dus. Wel een keer net te hard over een drempel maar dat zou het niet kunnen en mogen zijn. Een raadsel dus. Al met al begin ik voorzichtig aan wel mijn bedenkingen te krijgen over de auto. Volgende bezoek aan de garage maar weer afwachten.

Paar maandjes verder,,,.

Inmiddels een aantal maanden verder. Uiteindelijk ervoor gekozen om (nog) niet terug te gaan naar de garage en het even aan te kijken. Het krakende geluid lijkt verminderen. Af en toe nog waar te nemen maar mag eigenlijk geen naam hebben. Nieuwigheid misschien?

Verder nog steeds tevreden. Comfort is en blijft prima. Ook het rijden in de sneeuw ligt de auto goed, geen enkel probleem.
Het verbruik is stabiel, gemiddeld rij ik 1:16.

PRIVATE LEASE Citroën C3