Citroen C3 PureTech 82 Feel (2018)
Uitvoering | C3 PureTech 82 Feel |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Na 3 jaar
Fijne auto om in te rijden. De stoelen zitten lekker en qua rijcomfort heeft deze Citroën ook genoeg te bieden. De Cruisecontrol werkt goed en werkt fijn. TomTom erbij ook (op de traagheid van het bedieningspaneel na). De aux aansluiting voor mijn iPod werkt perfect en ben zeker hier blij mee dat deze aanwezig is. De usb daarin tegen werkt niet altijd even goed, herkend niet altijd mijn iPod of iPhone en is dan heel langzaam in het opstarten om dan een liedje te starten. Verdere bediening van het paneel laat ook nogal te wensen over. Het is traag, en schakelt niet snel tussen de mogelijkheden. Je moet hier wel even geduld voor hebben.
Verder vind ik het een goede auto, want hij zit ook mooi hoog op de weg en vind hem er erg mooi eruit zien. Voel me hier ook zeker veilig in.
Na 3 jaar in deze auto te hebben gereden heb ik ook zeker nog wat mindere opmerkingen.
Het verbruik valt me erg tegen 1 op 14,53 gemiddeld (gemeten over 1 heel jaar). En over het algemeen trap ik ‘m niet met flink gas erop, soms moet wel eens kunnen. Nu met de 100 kilometer per uur rijd je misschien een beetje zuiniger. Ik denk dat het is omdat het een 82pk versie is. Met een 110pk versie verwacht ik dat je zuiniger kan rijden.
Qua trekkracht heeft deze auto ook weinig meer te bieden, max 450 kilo mag je trekken. Dat is niet heel veel maar kan je nog wel net een verhuizing mee uitvoeren.
De ruimte in de kofferbak is ook niet heel veel en kom je ook wat bedrogen uit. Met vakantie naar Zuid Frankrijk met een tent, paar stoelen, luchtbed, skottelbraai, gasfles etc etc, moesten we wel tot aan het dak toe stapelen, zonder dat je dan nog in de achteruitkijkspiegel kan kijken. Jammer want onze oude Peugeot 208 had meer ruimte!
Het audiosysteem is voor mij ook erg tegen gevallen qua bass. De rechter speaker in de passagiers deur gaat op de termijn storen met de bass, wat zorgt voor een heel onaangename muziekervaring. Hier heb ik met de garage ook meerdere malen naar gekeken maar is niet opgelost.
Nu ga ik de auto inleveren, en zal nu op zoek naar een tweedehands model C3 van 110pk omdat ik net wat meer zuinigheid hiervan verwacht en toch graag hetzelfde rijcomfort wil behouden. Op de nadelen na rijd de Citroën gewoon erg lekker en vind hem zeker betrouwbaar en prettig in omgang.
PRIVATE LEASE Citroën C3