Citroën C3 1.6 e-HDi 90 Collection (2012)
| Uitvoering | C3 1.6 e-HDi 90 Collection |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand laatst | 85.000 km |
boven verwachting
De eerste 12.000 km zitten erop na ruim 3 maanden. Hoewel ik mij had ingesteld op een enorme teruggang is dat reuze meegevallen. De ruimte is precies goed maar ik ben dan ook ruim 2 meter. Wat echt prima bevalt zijn:
- comfort
- cruise control (handige bediening)
- navigatie
- hifi: boven verwachting goed geluid (Pack Navigatie/HiFi)
- verbruik: gemiddeld 1:23!
- zenith voorruit
Minder tevreden over:
- blue tooth telefoon geluidskwaliteit
- een enkele keer maakt de telefoon geen verbinding
Tot toe overall zeer tevreden met de auto. De overgang van een grote automaat met alles erop en eraan naar deze toch wel relatief luxe C3 is erg meegevallen. En met 1:23 wegenbelastingvrij scheelt dat met zoveel kilometers toch gauw 800 euro per maand netto:-)
Voor mij is de C3 (tot nu toe) een aanrader!
Tussenstand
Eigenlijk over de afgelopen twee jaar niets bijzonders te melden, en dat is goed nieuws. De C3 doet gewoon wat er moet gebeuren, starten en rijden. Nog steeds blij met de climate control, cruise control, navigatie en pack hifi. Er zijn twee punten te bedenken die vermeldenswaardig zijn:
-heel af en toe 'pakt' de carkit de telefoon niet. kwestie van opnieuw starten, het lijkt soms net een Windows auto:-)
- verbruik is echt fantastisch: ik ben een rustige rijder en haal tussen de 1:23 en 1:25
Er zijn ritten geweest waar ik, rijdend tussen de vrachtwagens 1:33 heb gehaald. Scheelt dan ongeveer 10 minuten op een rit van 75 kilometer. Snel verdiend.
Einde C3
Ingeruild voor een Seat Mii waar ik een aantal maanden in ga rijden voordat deze als boodschappenauto dienst gaat doen.
Aanschaf van de C3 was €16.000, 85.000 km, geen reparaties of kosten behoudens onderhoud, ingeruild na 28 maanden voor €10.500.