Citroën C2 1.4 VTR (2004)
Uitvoering | C2 1.4 VTR |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Er zijn momenten in het leven die je graag aan je kleinkinderen wilt vertellen op die zonnige dag in de toekomst. Momenten net als hoe je je wederhelft hebt ontmoet, toen je je vleugels uit ging slaan en de wijde wereld ging verkennen, toen je je eerste huis kocht, je eerste vaste baan vond, je eerste kind werd geboren en... toen je voor het eerst een C2 ging kopen.
Als ik dit aan mijn kleinkinderen vertel, is het voor hun elke dag 1 april. Als ze droevig of verdrietig zijn, denken ze maar aan hun opa toen die een C2 ging kopen... ongelooflijk wat een miskoop, en wat voel ik me misleid door de reclames en Citroën. Zelfs Uri Geller is nog geloofwaardiger dan dat Citroën doet vermoeden. Helaas ben ik pas na het kopen van de C2 erachter gekomen dat My Review bestond... helaas.
Alle genoemde problemen gelden ook voor mijn C2, echt alle problemen die genoemd zijn in de andere reviews. En dan komt er nog bij dat bij die van mij regelmatig de motor ermee stopt tijdens het rijden. Gaat er een lampje branden op het dashbord, dat ik meteen naar de dealer moet. Kom ik bij de dealer, maar die kan niks uitlezen! Verbruikt veel te veel olie en benzine. Rijdt 1 op 11! Dat is toch niet meer normaal? Ik rijd in een auto van 2004, niet van 1972! Als er alleen maar van dit soort auto"s zouden rijden, zaten we opnieuw met een olie crisis.
Ik hoor u al denken, ruil "m dan in... Wat denkt u dat de dealer er voor terug geeft... 9000 euro na 9 maanden! Vanwege het hoge aantal kilometers. Deze auto kost me tot nu toe 1000 euro per maand aan afschrijving. Ik had nog beter m"n geld kunnen investeren in de Dexia aandelen lease, dan was ik nog minder kwijt geweest.
Maar, als bovenstaande je niks interesseert en je besluit om alsnog een C2 aan te schaffen, wees dan wel hierop voorbereid:
- je trekt ontzettend veel aandacht van het vrouwelijk schoon
- plotseling wilt iedereen dat je ze naar huis brengt
- je voelt je weer als een tiener in deze auto
- hij is wel compleet uitgevoerd
- met zo"n auto heb je veel vrienden
- iedereen wilt "m lenen
- dit is zeker The Urban Sportscar
- je midlife crisis is gewoon weg in zo"n ding
Zie boven
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee