Citroën C2 1.4 HDi Ligne Séduction (2004)

Citroën C2 1.4 HDi Ligne Séduction (2004)

UitvoeringC2 1.4 HDi Ligne Séduction
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2006

De C2 geeft de bestuurder, ondanks zijn beperkte afmetingen, het gevoel dat je in een luxe middenklasser rijdt. De stoelen zijn zeer comfortabel en de wegligging is uitmuntend. Een klein minpuntje op het rijgedrag is dat de auto gevoelig is voor zijwind.

De C21.4HDI is zeer zuinig en heeft een zeer comfortabele wegligging. Daarnaast hoort een gemiddeld verbruik van 1 op 22 bij normaal rijgedrag mogelijk. Als de bandenspanning optimaal is, vpower diesel wordt getankt en 80-100km/h wordt gereden, is een gemiddelde van 1 op 24 vrij gemakkelijk haalbaar.

Het grootste nadeel van de C2 is dat een gebrek aan ruimte hebt voor extra passagiers achterin. Voor korte ritjes kunnen 3 personen meegenomen worden, maar dit is af te raden voor de langere ritten. Ook de met de kofferbakruimte is het enigszins behelpen, tenzij niet meer dan 1 passagier mee wordt genomen. Door de mogelijkheid de stoelen achter helemaal dubbel te klappen, of een eind vooruit te schuiven, kan een redelijke laadruimte worden gecreërd.

05-12-2006
Ster in het ruit, werd gratis gerepareerd door carglass.

05-02-2007
Losse dakrail en lak aan de binnenkant van de bovenste achterklep was beschadigd,
dit werd kosteloos gerepareerd door de citroen dealer.

11-11-2007
De 1e grote beurt waarbij ik gelijk mistlampen in heb laten bouwen(300 euro)
Voor de grote beurt was ik 800 euro kwijt, dit was incl. nieuwe Michelin banden, maar dat kan je verwachten bij een 120.000km beurt.

Sinds dit onderhoud is het toch al lage verbruik nog lager uit gekomen, ik rij nu gemiddeld zo’n 1 op 25 op de snelweg. Op de autoweg rij ik gemiddeld zo’n 1 op 28.5. Door de vele files en stoplichten zijn haal ik gemiddeld per tankbeurt zo’n 1 op 23.

Met deze beurt heb ik ook gelijk meer trekkracht gekregen. Verder bevalt deze auto nog steeds zeer goed, mede dankzij het lage verbruik.

28-03-2008 update
Inmiddels heb ik een kleine 30.000 met de auto gereden en moet zeggen dat ik nog steeds dik tevreden ben over de auto. Vandaag heeft de ’groene’ zijde van mijn hart gesproken en heb ik een roetfilter in laten bouwen. Dankzij subsidie hoefde ik slechts 100 euro te betalen, en dit was in een 3 kwartier gefixed.

10,0