Citroën C1 1.0i Selection (2011)
Uitvoering | C1 1.0i Selection |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Citroen C1 Selection
Mijn vorige auto een Audi 80 2.6 avant ging te veel kosten. En het gemiddelde van 1:4,5 werd ik ook niet echt blij van.
Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten om geen goede tweedehands te kopen, maar een nieuwe C1. Na een proefrit was ik eigenlijk al best enthousiast. Het gevoel van ruimte als je op de voorstoelen zit vond ik best oké. Die zelfde middag nog heb ik mijn handtekening gezet onder het koopcontract.
Vanmorgen heb ik voor de derde keer getankt. Op dit moment rij ik voornamelijk korte stukjes met een verbruik van 1:16. Op de snelweg is het weer even anders rijden dan de Audi. even goed kijken terugschakelen en gaan. Ik moet zeggen dat de C1 het best aardig doet bij 130km/u.
Tot nu toe ben ik uiterst tevreden over deze auto.
Einde tijdperk na iets meer dan 60.000 km gereden te hebben in de C1 wordt het tijd voor een andere auto. Keuze is gevallen op een BMW 318D gezien de woon- werkkilometers fors zijn toegenomen.
De C1 heeft mij werkelijk waar nooit laten staan. Naast gebruikelijke onderhoudsbeurten, 2 bandjes en 2 remschijven + Blokken nooit kosten gehad aan deze auto.
**update bij benoemenswaardigheden.**