Citroën BX 19 GTI (1990)

autoreview

Citroën BX

Signalement

UitvoeringBX 19 GTI
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2001
KM-stand bij aanschaf140.000 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 87%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Toen in de BX GTI in 2001 kocht, was ik er meteen aan verknocht. De auto zag er erg mooi uit en was erg compleet.
De auto was zwart met donkergrijze velgen.

De GTI is wat stugger geveerd dan de minder sportieve andere BX-en en is echt supersnel! De 130 pk in verhouding met het lage gewicht van 1045 kg zorgen dat je supersnel ermee kan optrekken.

Het toppunt van genot met deze auto was onze vakantie in Bretagne. Het begon al met de rit er naartoe over de snelweg. Continu 150-160 is absoluut geen probleem!
Wat rijdt dat super. De motor wordt dan wel wat lawaaierig.
Maar het toppunt is toch echt om met deze wagen op bochtige 100 km wegen te rijden. De GTI stuurt (ondanks de bekende onderstuur) superprecies en ligt als een blok op de weg. Het heerlijke soepele motorblok maakt het sportieve rijden tot een plezierige belevenis.

Na 5 jaar relatief probleemloos rijden was ik wel toe aan het echte werk. Een XM 2.5 td. Heel anders maar naar mijn gevoel een nog echtere citroen.

Een grappige bijkomstigheid van een BX GTI is, dat niet heel veel mensen er nog in rijden en na verloop van tijd mensen je gaan herkennen als ’de persoon in de zwarte GTI’.

PROBLEMEN

Veel problemen deden zich vlak na de aankoop voor.
De auto had lang stilgestaan en werd niet regelmatig gereden.
Enkele problemen:
- Lekke koppakking
- Draagarmlagers versleten (door het lange stilstaan)
- Lekkage aan het schuifdak

Dit laatste bleek veroorzaakt te worden doordat de auto onder een boom stond, waaruit veel ’troep’ viel waardoor de avoergootjes in het dak verstopten. Het bleek eenvoudig te verhelpen door de gootjes door te spoelen met warm water. Tenslotte gaven de elektrische ramen nog wel eens kuren. Behalve het geval met de lekke koppakking heeft de auto me nooit laten staan.

Verder lag het onderhoud voor een relatief oude auto op een normaal niveau. (€800,- per 25000 km)

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens