Citroën Berlingo 1.6i 16V Multispace (2003)

Citroen Berlingo
Citroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen Berlingo - interieurCitroen Berlingo - interieur

UitvoeringBerlingo 1.6i 16V Multispace
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Na lang zoeken naar een praktische, ruime en stille auto is de keuze gevallen op een Citroën Berlingo 1.6i 16V, nieuw model. En toegegeven moet worden, de auto maakt de verwachtingen meer dan waar: comfortabel, stil en vooral ruim. Het interieur is netjes afgewerkt, van alle gemakken voorzien en heeft heel veel bergruimte.
De stoelen zitten goed tot prima. De kinderen vinden het prachtig om zoveel ruimte om zich heen te hebben. De schuifdeuren aan beide zijden zijn natuurlijk ontzettend praktisch (pas wel op voor de handen bij het sluiten!).
Voor de bestuurder geeft de cruise-control heel wat extra plezier en rust aan het rijden met deze auto. Overigens voel je de cruisecontrole bij een snelheid van meer dan 110 km/u wel eventjes wat zoeken naar de ingestelde snelheid, maar daarna wordt de snelheid prima vastgehouden. In combinatie met de relatief stille en voldoende sterke motor vind ik het rijden met deze auto een waar genoegen.
Bij de vorige modelserie werd nogal eens opgemerkt dat die veel leek op een bestelauto. Bij dit model ontmoet ik vrijwel alleen maar positieve reacties: leuk model, stoer uiterlijk, weer eens wat anders. Mooi, fris kleurtje (de onze heeft de kleur groen hurlevent, parelmoer).
Een klein en serieus minpuntje (maar na 1500 km nog steeds het enige dat ik heb gevonden): de achterraampjes kunnen alleen opengeklapt en niet naar beneden gedraaid worden. Dat blijkt toch minder handig. Bovendien rammelen de sluitingen enigszins als de raampjes openstaan. Verder moet natuurlijk afgewacht worden hoe het met de betrouwbaarheid van de auto is gesteld. De beurten zijn om de 20.000km.
Kortom: tot nu toe ben ik heel enthousiast over deze auto en ik vind hem als gezinsauto zonder meer geslaagd. Zeker als je daarbij de relatief gunstige prijs van ongeveer 17.800 euro (inclusief afleveringskosten en metallic lak)in aanmerking neemt.

geen

7,5